O2 Slovakia a SWAN získali frekvencie spolu za 2,4 mil. eur

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 10:27 • 2 min
O2 Slovakia a SWAN získali frekvencie spolu za 2,4 mil. eur

BRATISLAVA - Spoločnosti O2 Slovakia, s. r. o. a SWAN, a. s. získali v elektronickej aukcii povolenia na frekvencie v pásme 3 400 až 3 600 MHz. Informoval o tom Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ).

slovakia

left justify in out

"V aukcii boli vydražené všetky ponúkané frekvenčné úseky. Súčet jednorazových úhrad za pridelené frekvencie, ktoré zaplatia držitelia povolení, je 2,4 milióna eur," priblížil hovorca RÚ Roman Vavro. Technickým realizátorom aukcie bola spoločnosť KRC partners, s. r. o. z Českej republiky.


Výberové konanie začalo výzvou na predloženie ponúk, ktorú RÚ zverejnil na svojom webe 5. júna tohto roka. Predmetom výberového konania boli dva frekvenčné úseky so šírkou 40 MHz a jeden so šírkou 20 MHz pre celé územie Slovenskej republiky. "Jediným hodnotiacim kritériom bola výška jednorazovej úhrady za pridelenie frekvencií," vysvetlil Vavro. Frekvencie z pásma 3 400 až 3 600 MHz sú určené pre mobilné a pevné komunikačné siete na zabezpečenie širokopásmových služieb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona