O2 Czech Republic si požičia do 4 mld. CZK

NETKY.SK • 19 November 2014, 10:42 • 2 min
O2 Czech Republic si požičia do 4 mld. CZK

PRAHA - Český telekomunikačný operátor O2 Czech Republic si vezme od Komerční banky úver do 4 mld. českých korún (CZK) na vyrovnanie krátkodobých obchodných záväzkov s niekdajším majoritným vlastníkom, španielskou skupinou Telefónica.

slovakia

left justify in out

Predstavenstvo firmy o tom informovalo v stredu. Vedenie spoločnosti tiež schválilo správu o podmienkach úveru do 24,8 mld. CZK, o ktorý ju požiadal v októbri jej nový väčšinový akcionár, česká investičná PPF. Posledné slovo pri posudzovaní žiadosti budú mať akcionári, uviedla O2.

 

O2 Czech Republic pôsobí na Slovensku prostredníctvom slovenskej dcéry od roku 2006, kedy naň vstúpila ako súčasť španielskej skupiny Telefónica. Svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007 a poskytovala služby pod značkou O2. Skupina Telefónica sa koncom vlaňajška dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 mld. eur. Na základe dohody sa firma musela premenovať, ale operátor môže používať značku O2 najbližšie štyri roky. Česká i slovenská firma sa tak premenovali na O2. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies