O zvýšení počtu účastníkov v elitnej skupine Fed Cupu sa rozhodne v Soči

NETKY.SK • 15 Február 2017, 11:52 • 2 min
O zvýšení počtu účastníkov v elitnej skupine Fed Cupu sa rozhodne v Soči

BRATISLAVA - Slovenské tenisové reprezentantky možno už mesiac pred domácim stretnutím s Holanďankami v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2018 družstiev žien budú tušiť, či si medzi elitou zahrajú v nasledujúcej sezóne bez ohľadu na výsledok z 22. - 23. apríla. Na 23. - 25. marca je totiž do ruského Soči naplánované výročné valné zhromaždenie kontinentálnej organizácie Tennis Europe (TE).

slovakia

left justify in out

Ako predznamenal medzinárodný a športovo-technický riaditeľ Slovenského tenisového zväzu (STZ) Ľubomír Páleník aj generálny sekretár STZ Igor Moška, vzhľadom na silu európskej strešnej asociácie v globálnom kontexte môže z jej postoja k danej téme vyvstať odhad, či už od sezóny 2018 bude mať svetová skupina Fed Cupu šestnástich účastníkov namiesto doterajších ôsmich.

 

V takom prípade by platilo, že tím SR si vlastne zabezpečil postup už minulotýždňovým víťazstvom 3:2 nad domácimi Taliankami na antuke vo Forli v 1. kole II. svetovej skupiny.

Definitíva by mohla padnúť 1. - 4. augusta na výročnom valnom zhromaždení Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) vo vietnamskom Hočiminovom Meste. Samozrejme, Slovenky si môžu vybojovať istotu priamo na dvorci už v apríli pred vlastnými fanúšikmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona