O ZUNO banku sa uchádza aj operátor

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 09:49 • 2 min
O ZUNO banku sa uchádza aj operátor

BRATISLAVA - Internetová banka ZUNO, ktorá pôsobí v Čechách a na Slovensku, je opäť na predaj. Uviedol to český denník Lidové noviny.

slovakia

left justify in out

"Chceme ju stále predať napriek tomu, že náš predchádzajúci partner stiahol svoju ponuku. Už predtým sme mali aj iných záujemcov, s ktorými teraz opäť otvoríme rokovanie,“ povedal v rozhovore pre Lidové noviny Karl Sevelda, šéf skupiny Raiffeisen Bank International (RBI), ktorá je matkou ZUNO banky.

 

Ukončenie obchodu zo strany Alfa Group oznámila RBI začiatkom marca. Podľa Seveldu išlo o nečakaný krok. "Zo zrušenia obchodu sme boli prekvapení," uviedol. V hre sú podľa neho teraz traja až štyria záujemcovia. "Ide primárne o banky, ale záujem má aj jeden fond súkromného kapitálu a dokonca jedna európska telekomunikačná spoločnosť," naznačil Sevelda. Konkrétnejší byť však nechcel.

 

Podľa špekulácií z trhu by o ZUNO banku mohla mať záujem napríklad nórska telekomunikačná skupina Telenor. Ta už jednu bankovú licenciu v Európe má, a to v Srbsku. O Telenore sa hovorilo už v minulosti, keď bola ZUNO ponúknutá na predaj.

 

Podľa šéfa RBI neznamená koniec obchodu pre skupinu žiadnu veľkú prekážku pre jej plány do budúcna. Banka sa počas posledných rokov snažila vylepšiť predovšetkým kapitálové ukazovatele. Predajom ZUNO by podľa skorších informácií Lidových novin inkasovala od Alfa Group zhruba 35 mil. eur. "Predajom by sme síce získali nejaký menší zisk, ale nebolo by to veľa," povedal teraz k predaju Sevelda.

 

Z hry o ZUNO je v súčasnosti von podľa informácií Lidových novin aj francúzska banková skupina BNP Paribas. Tá bola po Alfa Group k prevzatiu najbližšie s ponukou okolo 20 mil. eur. Spoločnosť Cetelem, ktorú v Čechách BNP Paribas vlastní, získala bankovú licenciu už vlani a očakáva sa, že ako plnohodnotná banka, teda vrátane napríklad prijímania vkladov, začne fungovať do konca tohto roka.

 

Banka ZUNO je súčasťou rakúskej skupiny Raiffeisen. Pilotná prevádzka banky ZUNO odštartovala na Slovensku 1. augusta 2010, komerčnú prevádzku spustila 6. decembra 2010 a v polovici roka 2011 ju nasledovala Česká republika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona