O ZOH 2022 sa definitívne uchádza 6 miest vrátane Krakova

NETKY.SK • 15 November 2013, 11:00 • 2 min
O ZOH 2022 sa definitívne uchádza 6 miest vrátane Krakova

LAUSANNE - O usporiadanie zimných olympijských hier 2022 sa uchádzajú poľský Krakov s pomocou slovenskej Jasnej, kazašské Almaty, čínsky Peking, ukrajinský Ľvov, nórske Oslo a švédsky Štokholm.

slovakia

left justify in out

Kandidáti mali možnosť podať prihlášku do polnoci 14. novembra. Po uzavretí procesu ich mená oficiálne zverejnil prostredníctvom tlačovej správy Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

O ZOH 2022 je medzi mestami väčší záujem ako o hry 2018, ktoré napokon dostal kórejský Pjongčang. Medzi kandidátmi sú tradičné mestá s bohatou tradíciou zimných športov, ale aj strediská, kde ich chcú rozvíjať. ZOH prinesú regiónom mnohé benefity. "Som rád, že sa o ZOH 2022 uchádza až šesť miest. Kandidáti a ich podporovatelia jasne pochopili výhody, ktoré hry prinášajú. Aj neúspešní kandidáti v minulosti ťažili z prípravného procesu, ktorý výrazne pomohol ich rozvoju," uviedol v tlačovej správe MOV jeho prezident Thomas Bach. 

V rámci pomoci uchádzačom organizuje MOV od 4. do 6. decembra v Lausanne seminár a zároveň zástupcovia kandidatúr by mali byť súčasťou pozorovateľskej misie počas ZOH 2014 v Soči. Národné olympijské výbory do 14. novembra museli poslať prihlášku do procesu, ktorá obsahovala aj viaceré podmienky vrátane deklarácií rešpektovania Svetovej antidopingovej agentúry a rozhodnutí Športového arbitrážneho súdu. 

Výber dejiska ZOH 2022 je rozdelený do dvoch fáz. V prvej na základe odporúčania pracovnej skupiny vyberie exekutíva MOV finalistov, ktorí sa budú na zasadnutí MOV 31. júla 2015 v Kuala Lumpure uchádzať o právo zorganizovať podujatie. Všetci kandidáti musia do 14. marca 2014 doplniť svoje prihlášky o konkrétne projekty. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies