O Zlatý puk Halák, Chára a trio útočníkov,Stanleyho pohár v 3 mestách

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 13:09 • 2 min
O Zlatý puk Halák, Chára a trio útočníkov,Stanleyho pohár v 3 mestách

O Zlatý puk Halák, Chára a trio útočníkov,Stanleyho pohár v 3 mestách

slovakia

left justify in out

img

Medzi kandidátmi na absolútny triumf 13. ročníka tradičnej hokejovej ankety Zlatý puk 2010 sú piati hokejisti zo zámorskej NHL, medzi ktorými nechýba ani vlaňajší víťaz trofeje obranca Zdeno Chára z Bostonu Bruins. Meno víťaza sa slovenská verejnosť dozvie v sobotu 31. júla počas slávnostného galavečera v Bratislave.
      V hlavnej ankete o Najlepšieho hokejistu Slovenska v sezóne 2009/2010 robia spoločnosť kapitánovi bostonských "medveďov" traja útočníci Pavol Demitra (Vancouver Canucks), Marián Gáborík (New York Rangers), Marián Hossa (Chicago Blackhawks) a brankár Jaroslav Halák (Montreal Canadiens).
      Oproti minuloročnej slávnosti, ktorá bola vyvrcholením Olympijského hokejového leta, sa tentoraz uskutoční vyhlásenie ankety Zlatý puk 2010 na komornejšom mieste v priestoroch hotela Bonbón v bratislavskej Petržalke. Zároveň sa posunul aj termín odovzdávania cien, kým vlani to bolo v prvý augustový víkend, tentoraz sa ceremoniál uskutoční už o týždeň skôr. Dôvodom je fakt, že v dňoch 5. až 8. augusta zavíta na Slovensko slávny Stanleyho pohár, ktorý privezú spoločne Marián Hossa a Tomáš Kopecký. "Minulý rok sme si zobrali na seba takú väčšiu záťaž, to odovzdávanie cien v spojitosti s tým zápasom, ktorý sa odohral a ešte v priamom prenose, bolo produkčne dosť náročné. No v konečnom dôsledku to vyšlo veľmi dobre. Tento rok sme to zvolili trošku inakšie. Chceli sme dať priestor aj trénerovi Glenovi Hanlonovi, aby si mohol sadnúť so všetkými hráčmi zo zámoria dve hodiny pred Zlatým pukom," povedal šéf spoločnosti Marketing SZĽH Martin Ryba.
      Program odštartuje v sobotu o 19.00 večer, bude oživený hudobným sprievodom a organizátori si pre víťaza každej kategórie prichystali malé prekvapenie. "Postupne prejdeme všetkými kategóriami, od tých individuálnych až po tú najvyššiu. Môžem prezradiť, že na každého víťaza sme si pripravili takú 'habaďúru', tak ako to bývalo vždy zvykom. Verím, že to bude dobrá zábava a celým programom nás bude sprevádzať speváčka Andrea Zimányová s klavírom. Bude to také uvoľnenejšie a osobné," pokračoval Ryba. Slovenská televízia pripraví z udalosti záznam, ktorý by mala odvysielať o týždeň neskôr počas osláv príchodu Stanleyho pohára.
      Na slávnosti by nemal chýbať nikto z hviezd NHL, no účasť všetkých hráčov z extraligy ešte nie je stopercentne istá. "Zatiaľ máme potvrdených všetkých tých, ktorí by mali byť víťazmi jednotlivých kategórií a v podstate aj všetkých nominovaných. A pokiaľ mám správne posledné informácie, tak nám možno budú chýbať dvaja z All Stars extraligy," uviedol Ryba
      Slávna zamorská trofej dorazí na Slovensko vo štvrtok 5. augusta, keď sa uskutoční aj tlačová konferencia v bratislavskom hoteli Carlton (11.00). Potom poputuje do Novej Dubnice a v piatok bude k dispozícii iba Hossovi, Kopeckému a ich blízkemu okoliu, keďže na programe je súkromný program. V sobotu sa však obaja víťazi predstavia s trofejou v Trenčíne, kde sa od 16.00 na Mierovom námestí odohrajú veľkolepé oslavy pre verejnosť. "Keďže máme dvoch víťazov, tak aj Stanleyho pohár sa tu zdrží na viac dní, nie iba na jeden a pol ako to bolo zvykom. Podarilo sa nám dohodnúť so Slovenskou televíziou, že tú hlavnú oslavu na námestí v Trenčíne bude vysielať v priamom prenose a diváci na celom Slovensku ju budú mať možnosť vidieť," dodal Ryba.
      "V rámci týchto osláv sme to sobotňajšie popoludnie poňali tak, že po samotnom programe, keď chalani vystúpia na pódium so Stanleyho pohárom a ukážu ho domácemu Trenčínu, bude prebiehať podpisová akcia. Na druhej strane námestia zase bude možnosť prísť ku Stanleyho poháru a ľudia sa s ním budú môcť odfotiť. Pohár bude k dispozícii dve hodiny," dodal Ryba.
      Nominácie v ankete Zlatý puk 2010 (nominanti v abecednom poradí):
      Najlepší hokejista Slovenska v sezóne 2009/2010: Pavol Demitra (Vancouver Canucks/NHL), Marián Gáborík (New York Rangers/NHL), Jaroslav Halák (Montreal Canadiens/NHL), Marián Hossa (Chicago Blackhawks/NHL), Zdeno Chára (Boston Bruins/NHL)
      Najlepšia hokejistka: Jana Kapustová (Tornádo Moskva/Rus.), Iveta Karafiátová (LHC Linköping/Švéd.), Zuzana Tomčíková (Bemidji State University/USA)
      Najlepší hokejista do 20 rokov: Richard Pánik (Windsor Spitfires/OHL), Tomáš Tatar (Grand Rapid Griffins/AHL), Marek Viedenský (Prince George Cougars/WHL)
      Najlepší brankár: Peter Budaj (Colorado Avalanche/NHL), Jaroslav Halák (Montreal Canadiens/NHL), Július Hudáček (HC Košice)
      Najlepší obranca: Zedno Chára (Boston Bruins/NHL), Andrej Sekera (Buffalo Sabres/NHL), Ľubomír Višňovský (Edmonton Oilers, Anaheim Ducks/NHL)
      Najlepší útočník: Pavol Demitra (Vancouver Canucks/NHL), Marián Gáborík (New York Rangers/NHL), Marián Hossa (Chicago Blackhawks/NHL)
      Najlepší tréner: Ján Filc (reprezentácia), Július Šupler (Dinamo Riga/KHL), Peter Oremus (HK K-Cero Nitra)
      Najlepší rozhodca: Vladimír Baluška, Milan Novák, Peter Ország
      All Stars Slovnaft extraligy 2009/2010:
      Brankár: Július Hudáček (Košice)
      Obrancovia: Peter Frühauf (B. Bystrica), Peter Mikuš (Košice)
      Útočníci: Rudolf Huna (Košice), Žigmund Pálffy (Skalica), Ján Pardavý (B. Bystrica)
      Doterajší víťazi hlavnej kategórie ankety Zlatý puk: 1998 Peter Bondra, 1999 Pavol Demitra, 2000 a 2001 Miroslav Šatan, 2002 a 2003 Bondra, 2004 Šatan, 2005 Ľubomír Višňovský, 2006, 2007 a 2008 Marián Hossa, 2009 Zdeno Chára

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies