O Zlatú loptu France Football aj CR7, Griezmann a Bale

NETKY.SK • 24 Október 2016, 18:30 • 2 min
O Zlatú loptu France Football aj CR7, Griezmann a Bale

PARÍŽ - Cristiano Ronaldo, Gareth Bale a aj Antoine Griezmann figurujú vo výbere francúzskeho odborného časopisu France Football v súvislosti s prestížnou výročnou bilančnou anketou Zlatá lopta pre najlepšieho futbalistu uplynulého kalendárneho roka.

slovakia

left justify in out

Aj Rui Patrício, Sergio Ramos, Luis Suárez, Jamie Vardy a Arturo Vidal figurujú vo výbere francúzskeho odborného časopisu France Football v súvislosti s prestížnou výročnou bilančnou anketou Zlatá lopta pre najlepšieho futbalistu kalendárneho roka. 

 

Aj Manuel Neuer, Neymar, Dimitri Payet, Pepe a Paul Pogba figurujú vo výbere francúzskeho odborného časopisu France Football v súvislosti s prestížnou výročnou bilančnou anketou Zlatá lopta pre najlepšieho futbalistu kalendárneho roka. France Football v priebehu pondelka zverejní kompletnú tridsiatku nominovaných, už je známych dvadsaťpäť mien. 

 

Aj Zlatan Ibrahimovič, Andrés Iniesta, Koke, Toni Kroos a Robert Lewandowski figurujú vo výbere francúzskeho odborného časopisu France Football v súvislosti s prestížnou výročnou bilančnou anketou Zlatá lopta pre najlepšieho futbalistu uplynulého kalendárneho roka. France Football v priebehu pondelka zverejní kompletnú tridsiatku nominovaných, dosiaľ je známa polovica mien. 
 

Aj Hugo Lloris, Riyad Mahrez, Lionel Messi, Luka Modrič a Thomas Müller figurujú vo výbere francúzskeho odborného časopisu France Football v súvislosti s prestížnou výročnou bilančnou anketou Zlatá lopta pre najlepšieho futbalistu kalendárneho roka. 

 

France Football v priebehu pondelka zverejní kompletnú tridsiatku nominovaných, dosiaľ je známych desať mien. Okrem Ronalda, Bala a Griezmanna sú v hre aj Sergio Agüero, Pierre-Emerick Aubameyang, Gianluigi Buffon, Kevin De Bruyne, Paulo Dybala, Diego Godín a Gonzalo Higuaín. Ďalších päť mien zverejnia o 12.00 h SELČ.

O držiteľovi Zlatej lopty bude rozhodovať medzinárodná skupina novinárov, víťaz vzíde v januári priamo z 30-člennej nominácie bez užšieho výberu finalistov. Do hlasovania už nebudú zapojení tréneri a kapitáni národných tímov. Nové pravidlá ankety zverejnilo periodikum v septembri po tom, ako po šiestich rokoch ukončilo spoluprácu s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA). Zjednotená výročná Zlatá lopta FIFA existujúca od roku 2010 sa rozdelí na dve ocenenia.

France Football udeľoval od roku 1956 Zlatú loptu na základe hlasovania novinárov. Najprv to bola cena pre najlepšieho európskeho hráča v danom roku, neskôr pre jednotku pôsobiacu na starom kontinente bez ohľadu na národnosť, od roku 2007 sa volilo úplne bez obmedzenia. Anketa FIFA vznikla v roku 1991, vyhlasovali ju do roku 2009 vrátane, víťaza určovali tréneri a kapitáni reprezentácií. V unifikovanej verzii od roku 2010 volili novinári, resp. tréneri a kapitáni národných A-tímov. Spoločnú Zlatú loptu FIFA získali v jej nedlhej histórii len dvaja laureáti - štyrikrát Argentínčan Lionel Messi a dva razy Portugalčan Cristiano Ronaldo.


Nominovaní na ocenenie Zlatá lopta 2016 podľa France Football (25 z 30 hráčov): 


Sergio Agüero (Arg. / Manchester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon / Borussia Dortmund), Gareth Bale (Wal. / Real Madrid), Gianluigi Buffon (Tal. / Juventus Turín), Cristiano Ronaldo (Portug. / Real Madrid), Kevin De Bruyne (Belg. / Manchester City), Paulo Dybala (Arg. / Juventus Turín), Diego Godín (Urug. / Atlético Madrid), Antoine Griezmann (Fr. / Atlético Madrid), Gonzalo Higuaín (Arg. / SSC Neapol a Juventus Turín), Zlatan Ibrahimovič (Švéd. / Paríž Saint-Germain a Manchester United), Andrés Iniesta (Šp. / FC Barcelona), Koke (Šp. / Atlético Madrid), Toni Kroos (Nem. / Real Madrid), Robert Lewandowski (Poľ. / Bayern Mníchov), Hugo Lloris (Fr. / Tottenham Hotspur), Riyad Mahrez (Alž. / Leicester City), Lionel Messi (Arg. / FC Barcelona), Luka Modrič (Chor. / Real Madrid), Thomas Müller (Nem. / Bayern Mníchov), Manuel Neuer (Nem. / Bayern Mníchov), Neymar (Braz. / FC Barcelona), Dimitri Payet (Fr. / West Ham United), Pepe (Portug. / Real Madrid), Paul Pogba (Fr. / Juventus Turín a Manchester United), Rui Patrício (Portug. / Sporting Lisabon), Sergio Ramos (Šp. / Real Madrid), Luis Suárez (Urug. / FC Barcelona), Jamie Vardy (Angl. / Leicester City), Arturo Vidal (Čile / Bayern Mníchov) 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona