O zápolenie traktorov Zetor prejavil záujem aj ich výrobca

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 15:08 • 2 min
O zápolenie traktorov Zetor prejavil záujem aj ich výrobca

MALÁ LEHOTA - V Malej Lehote (okres Žarnovica) majú v týchto dňoch plné ruky práce s prípravami na 2. ročník podujatia Zetor 25 Cup. Zápolenie traktorov prilákalo minulý rok do obce viac ako dve tisícky nadšencov, tento rok o podujatie prejavil záujem aj samotný brniansky výrobca tohto traktora.

slovakia

left justify in out

Ako priblížil starosta obce Dušan Pacalaj, plány organizovať takúto akciu mal ešte pred svojím nástupom do funkcie. Potom sa snažil nájsť spôsob, ako ju odlíšiť od ostatných podobných podujatí. A keďže v obci je podľa jeho slov dodnes približne tridsiatka funkčných traktorov Zetor 25, voľba bola jednoduchá, a to zorganizovať súťaž určenú výhradne pre tieto stroje.

 

"Zetor 25 bol prvý traktor, ktorý brnianska Zetor-ka začala vyrábať," priblížil Pacalaj s tým, že predtým fabrika vyrábala zbrane. Zetor 25 sa vyrábal od roku 1946 do roku 1961. "Ešte vlani sme oslovili aj výrobcu Zetor, ale na podujatie nereagovali. Na moje prekvapenie sa tento rok ozvali sami, že by sa chceli nejakým spôsobom podieľať na podujatí. Takže som veľmi rád, že budeme mať na akcii aj zástupcov priamo z Brna," podotkol starosta.

 

Podujatie sa bude konať 9. júla na Pavlovej lúke v Malej Lehote. Súťaž bude prebiehať v piatich disciplínach: originalita, šprint z horného neutrálu, šprint zo spodného neutrálu, silový pretek a pretek zručnosti. Chýbať nebude ani jarmok remesiel, kultúrny program, výstava spojená s predajom náhradných dielov Zetor či atrakcie pre deti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies