Okresný súd rozhoduje o vzatí do väzby primátora Galanty, poslanci žiadajú zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 14:40 • 2 min
Okresný súd rozhoduje o vzatí do väzby primátora Galanty, poslanci žiadajú zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva

GALANTA - Sudkyňa Okresného súdu v Galante sa v súčasnosti zoznamuje so spisom k prípadu obvineného primátora Galanty Petra Pašku (nezávislý) a v zákonnej lehote do zajtrajšieho dopoludnia rozhodne o jeho vzatí do väzby.

slovakia

left justify in out

Návrh na vzatie do väzby podala Krajská prokuratúra v Trnave v stredu 13. mája, TASR to potvrdil jej hovorca Mojmír Huna.
     

Primátora Galanty zadržali policajti z Národnej kriminálnej agentúry v utorok 12. mája. Je obvinený z machinácií pri verejnom obstarávaní. V tejto súvislosti je obvinených viacero osôb, medzi nimi má byť aj bývalý primátor Ladislav M. či prednosta mestského úradu. Machinácie mali súvisieť s rekonštrukciou neogotického kaštieľa v Galante, ktorá je financovaná z eurofondov.

 

 

Galantskí poslanci žiadajú zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva

 

Zvolanie mimoriadneho rokovania Mestského zastupiteľstva v Galante žiada skupina poslancov v súvislosti so zadržaním primátora Petra Pašku políciou. Pod žiadosťou je trinásť podpisov, primátor musí zvolať zastupiteľstvo do 15 dní. Ak tak neurobí, podľa zákona o obecnom zriadení sa bude konať v 15. pracovný deň od doručenia žiadosti. 

 

Mestské zastupiteľstvo by sa na mimoriadnom rokovaní malo podľa poslanca Františka Gauliedera (nezávislý) zaoberať personálnou situáciou na mestskom úrade, rozpočtom na rok 2015 a poslanci chcú aj informácie o verejnom obstarávaní v rámci projektu obnovy južného krídla a dvoch veží Neogotického kaštieľa v Galante. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona