O vystúpení Grécka z eurozóny sa neuvažovalo

NETKY.SK • 25 Február 2015, 09:37 • 2 min
O vystúpení Grécka z eurozóny sa neuvažovalo

VIEDEŇ - O vystúpení Grécka z eurozóny sa počas rokovaní medzi medzinárodnými veriteľmi Grécka a novou gréckou vládou neuvažovalo.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to Thomas Wieser, šéf pracovnej skupiny Eurogroup, teda skupiny ministrov financií krajín eurozóny. Podľa jeho slov rokujúce strany dosiahli "relatívne akceptovateľný kompromis“. Zároveň na otázku o tom, či bol v hre odchod Grécka z eurozóny, Wieser odpovedal, že nie.

 

Člen Rady guvernérov Európskej centrálnej banky Luc Coene v utorok zároveň pripustil, že odchod členskej krajiny z eurozóny je teoreticky možný, ak by niektorá krajina chcela. Zároveň si však podľa vlastných slov nevie predstaviť krajinu, ktorá by to chcela. "Ak sa krajina rozhodne pre odchod, prečo by sa jej to nemalo umožniť? Neviem si predstaviť, že ktorá krajina by to bola, teoreticky sa to však vždy môže stať,“ vyhlásil Coene. Zároveň uviedol, že považuje vydávanie spoločných cenných papierov v rámci eurozóny za nevyhnutné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona