O výstavbu podzemnej stanice v Bratislave má záujem sedem firiem

NETKY.SK • 24 Júl 2012, 07:10 • 2 min
O výstavbu podzemnej stanice v Bratislave má záujem sedem firiem

O výstavbu podzemnej stanice v Bratislave má záujem sedem firiem - Doprava O obnovu železničnej trate z Bratislavy Predmestia po Filiálku a výstavbu podzemnej stanice neďaleko Trnavského mýta má záujem sedem firiem. V projekte, ktorého odhadované stavebné

slovakia

left justify in out

img

O obnovu železničnej trate z Bratislavy Predmestia po Filiálku a výstavbu podzemnej stanice neďaleko Trnavského mýta má záujem sedem firiem. V projekte, ktorého odhadované stavebné náklady sú vyše 400 miliónov eur prišlo Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR) sedem ponúk, ktoré sa dnes otvárali.
      "Ponuky na realizáciu projektu predložilo sedem firiem," potvrdila pre TASR hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Súčasťou obnovy železničnej trate z Bratislavy Predmestia po Filiálku má byť podzemný tunel dlhý 2,5 kilometra. Ten bude v hĺbke 16 metrov ukončený podzemnou stanicou s dvoma nástupišťami v strede mesta neďaleko Trnavského mýta.
      V stanici by mali končiť prímestské vlaky v rámci bratislavského Integrovaného dopravného systému (IDS) zo smerov Pezinok, Trnava, Galanta, Senec. Neskôr sa naň majú pripojiť vlaky z Dunajskej Stredy a Podunajských Biskupíc. Predpokladaná doba výstavby projektu je medzi rokmi 2012 a 2015.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies