O vysťahovanie speváčky Věry Bílej požiadala radnica súd

NETKY.SK • 3 August 2011, 09:16 • 2 min
O vysťahovanie speváčky Věry Bílej požiadala radnica súd

O vysťahovanie speváčky Věry Bílej požiadala radnica súd

slovakia

left justify in out

Už len otázkou týždňov pravdepodobne zostáva, kedy dostane slávna česká rómska speváčka Věra Bílá rozhodnutie súdu o vysťahovaní z malého bytu 1+1 v Rokycanoch. Informoval o tom server novinky. cz s odvolaním sa na predstaviteľov mesta.
      Svojho času si mohla Bílá s manželom Františkom byt odkúpiť do osobného vlastníctva za 50.000 Kč (2041 eur), ale ponuku radnice nevyužila. Rokycanská radnica, respektíve správcovská spoločnosť Inzula, dala Bílej výpoveď pre dlhodobé neplatenie nájomného.
      Slávna rómska speváčka Věra Bílá, ktorá kvôli osobným problémom takmer nekoncertuje a prepadla sa na sociálne dno, sa mala vysťahovať do 10. mája. Tento termín Bílá neakceptovala. V byte je pre neuhradené platby od júla odpojená elektrina i plyn.
      Situácia Bílej je nezávideniahodná: žije len zo sociálnych dávok a stará sa o vážne chorého manžela, ktorému nefungujú ľadviny a trikrát týždenne musí podstupovať dialýzu. Aj preto sa kedysi slávna speváčka odmietla presťahovať do holobytu bez teplej vody a kúrenia.
      „Manžel má od pani doktorky potvrdenie, že kvôli svojmu zdraviu do holobytu ísť nemôže. Nie je to žiaduce. Pani doktorka napísala, že je vážne chronicky chorý a jeho stav vyžaduje, aby bol v teplom a čistom prostredí,“ citoval server speváčku, ktorá stále dúfa, že sa dokáže vrátiť na koncertné pódiá.
      „Snáď na mňa ľudia nezabudli. Chcem opäť spievať,“ sníva žena so nezameniteľným hlasom, ktorá svojho času prepadla záľube v hracích automatoch a je pre producentov symbolom nespoľahlivosti.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies