O vyplácanie penzií z II. piliera nie je veľký záujem

NETKY.SK • 2 Január 2015, 09:23 • 2 min
O vyplácanie penzií z II. piliera nie je veľký záujem

BRATISLAVA - Súkromné poisťovne sa zatiaľ príliš "nebijú" o vyplácanie penzií z druhého piliera . Od nového roka totiž zatiaľ len tri oficiálne potvrdili záujem o vyplácanie súkromných penzií za peniaze nasporené v druhom pilieri.

slovakia

left justify in out

Práve vysoká konkurencia zabezpečila Slovákom napríklad nízke ceny povinného zmluvného poistenia automobilov. To, ako bude konkurencia troch poisťovní tlačiť na výšku súkromných peňazí, sa ukáže až v najbližších dňoch. Poisťovne totiž svoje výpočty súkromných dôchodkov zverejnia až dnes a prvotné výpočty ministerstva práce ukazujú, že väčšina ľudí prerobila na vstupe do druhého piliera, uvádza denník PRAVDA. "Pre poisťovne je výplata doživotných dôchodkov z druhého piliera veľkým rizikom. Peniaze sa totiž zaväzujú vyplácať až do smrti svojho klienta. No ľudia s postupom medicínskej vedy žijú čoraz dlhšie, preto je opatrnosť zo strany poisťovní prirodzená," povedal ekonóm Vladimír Baláž zo Slovenskej akadémie vied (SAV). O spravovanie peňazí v druhom pilieri počas pracovného života ľudí má pritom záujem až šesť dôchodkových správcovských spoločností. No o vyplácanie doživotných dôchodkov zatiaľ prejavili záujem len poisťovne Allianz, Generali a Union. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona