O vydaní zatykačov na podozrivých bratov z Kosova sa rozhodne dnes

NETKY.SK • 24 December 2016, 13:53 • 2 min
O vydaní zatykačov na podozrivých bratov z Kosova sa rozhodne dnes

DUISBURG/ESSEN - Polícia v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko pokračuje vo vyšetrovaní dvoch bratov z Kosova vo veku 28 a 31 rokov v súvislosti s ich možným plánovaním útoku na nákupné centrum Centro v Oberhausene, ktoré patrí medzi najväčšie zariadenia svojho druhu na starom kontinente.

slovakia

left justify in out

Hovorca polície v Essene dnes povedal, že stále nie je jasné, či na oboch podozrivých vydajú zatykače. Rozhodnutie v tejto veci by malo padnúť v priebehu dnešného popoludnia.

 

Vyšetrovatelia nepredpokladajú podľa prvých poznatkov, že k útoku malo dôjsť v krátkom čase.

 

Ako je známe, príslušníci špeciálnej policajnej jednotky zadržali oboch mužov v noci na piatok v ich bydlisku v Duisburgu. Polícia už po zadržaní informovala, že sa vyšetrovatelia snažia zistiť, ako ďaleko pokročili prípravy útoku a či sa na nich podieľalo o viac ľudí.

 

Centrála polície v Essene dostala ešte vo štvrtok z bezpečnostných zdrojov upozornenie na možný útok, preto okolo 18.00 h vyslala do nákupného centra a na priľahlý vianočný trh a na priľahlom vianočnom trhu posily.

 

Nákupné centrum, ktorého predajná plocha zodpovedá veľkosti 14 futbalových ihrísk, však neevakuovali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies