O vstup do VOP v Trenčíne prejavilo záujem päť spoločností

NETKY.SK • 15 September 2013, 09:54 • 2 min
O vstup do VOP v Trenčíne prejavilo záujem päť spoločností

BRATISLAVA - Podnik odštartoval proces výberu strategického partnera na konci júla.

slovakia

left justify in out

Do verejného ponukového konania na výber strategického partnera pre Vojenský opravárenský podnik (VOP) v Trenčíne sa prihlásilo päť spoločností. Jedného záujemcu musel podnik vylúčiť z dôvodu nezloženia požadovanej zábezpeky. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

Podľa informácií z rezortu obrany štyria riadne zaregistrovaní záujemcovia sa v súčasnosti oboznamujú s informáciami a dokumentmi o majetku spoločnosti, na základe ktorých môžu do 18. októbra predložiť svoje cenové ponuky. "Vstup strategického partnera sa nám osvedčil už v prípade VOP v Novákoch, kde strategický partner dokázal nielen udržať zamestnanosť, ale minulý týždeň ohlásil dokonca vytvorenie 200 nových pracovných miest," uviedol pre TASR minister obrany Martin Glváč. Ako dodal, verí, že rovnako úspešný bude aj výber strategického partnera pre VOP v Trenčíne.

Dôvodom hľadania strategického partnera je zlá ekonomická situácia v podniku. "Do konca roka sú pre podnik zabezpečené zákazky z rezortu obrany, avšak pre ich nedostatok je z dlhodobého hľadiska situácia v podniku neudržateľná," uviedla Balleková. VOP v Trenčíne má v súčasnosti viac ako 300 zamestnancov.

Podnik odštartoval proces výberu strategického partnera na konci júla. Kritériami, ktoré bude komisia pri vyhodnocovaní ponúk posudzovať, sú výška nájomného (50 percent), kúpna cena za predávaný obežný majetok (10 percent) a počet pracovných miest, ktoré sa záujemca zaviaže zachovať na obdobie piatich rokov (40 percent). Ako uviedla Balleková so vstupom strategického partnera sa v prípade úspešnej súťaže počíta od 1. januára 2014.

Vojenský podnik sa zameriava predovšetkým na opravu kolesovej techniky, výrobu podvozkov pre autobusy a základy pre kontajnery pre poľné nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies