O vrátenie preplatku požiadalo 341 tisíc daňových subjektov

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 17:25 • 2 min
O vrátenie preplatku požiadalo 341 tisíc daňových subjektov

BRATISLAVA - O vrátenie preplatku požiadalo vo svojom daňovom priznaní (DP) 341 146 subjektov. Prevažnú väčšinu, až 325 tisíc, tvorili fyzické osoby.

slovakia

left justify in out

O vrátenie preplatku žiadalo aj 15 600 právnických osôb. Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, termín na vrátenie preplatku je do 40 dní od podania daňového priznania. Daňovník, ktorý podal DP do konca marca, by tak mal mať preplatok na svojom účte do deviateho mája. "Daňové úrady vrátia preplatky v prípade, že sú vyššie ako 5 eur a daňovník doručil všetky potrebné potvrdenia," podotkla Macíková.

 

Finančná správa doposiaľ spracovala cez 885 tis. daňových priznaní z celkového počtu viac ako jeden milión, doručených do konca marca. Pracovníci prednostne spracovávajú DP, v ktorých je preplatok, žiadosť o vyplatenie daňového bonusu či zamestnaneckej prémie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies