O vine v prípade smrti Micheala Jacksona už rozhoduje porota

NETKY.SK • 27 September 2013, 09:35 • 2 min
O vine v prípade smrti Micheala Jacksona už rozhoduje porota

LOS ANGELES - Porota súdu v Los Angeles sa v noci nadnes začala radiť o svojom verdikte v prípade usporiadateľa koncertného turné Michaela Jacksona, ktorý je obvinený z toho, že voľbou nevodného ošetrujúceho lekára zapríčinil spevákovu smrť.

slovakia

left justify in out

Po záverečných rečiach právnych zástupcov oboch strán dospelo súdne pojednávanie, ktoré iniciovala Jacksonova rodina, do fázy rozhodovania, informovala agentúra AP. Advokát Brian Panish, zastupujúci príbuzných zosnulého speváka, vyzval porotu, aby vzala do úvahy skutočnosť, že spoločnosť AEG Live najala kardiológa  Conrada Murraya ako Jacksonovho ošetrujúceho lekára bez toho, aby zvážila, či sa na túto úlohu hodí.

Ešte v stredu právny zástupca obhajoby Marvin Putnam povedal porotcom, že strojcom svojej skazy bol Michael Jackson a nemožno z nej viniť nikoho iného. Sám Jackson podľa Putnama trval aj napriek námietkam spoločnosti AEG Live na tom, aby najala práve tohto kardiológa.

Rodina "kráľa popu" požaduje od organizátorov turné This Is It nemajetkové odškodnenie 85 miliónov dolárov (63 miliónov eur) pre každé zo spevákových troch detí a 35 miliónov dolárov pre jeho matku Katherine. Jej právnik tiež požaduje vyplatenie majetkového odškodnenia, konkrétna suma však zatiaľ nie je známa.

Jackson zomrel 25. júna 2009 počas príprav na turné vo veku 50 rokov na predávkovanie anestetikom propofol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies