O Viliamovi Fischerovi sa bude rozhodovať 21. apríla v Pezinku

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 09:38 • 2 min
O Viliamovi Fischerovi sa bude rozhodovať 21. apríla v Pezinku

BRATISLAVA – O kardiológovi Viliamovi F. sa bude na súde rozhodovať 21. apríla. Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková informovala agentúru SITA, že banskobystrický sudca, ktorému bol tento korupčný prípad náhodným výberom pridelený, vytýčil pojednávanie do Pezinka na 10:00. Súd bude posudzovať dohodu o vine a treste, ktorú lekár uzavrel 1. apríla s prokurátorom.

slovakia

left justify in out

O uzavretí dohody informovala hovorkyňa prokuratúry Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. K podrobnostiam dohody – výške trestu a súvisiacim výrokom, ktoré budú predmetom schvaľovania dohody o vine a treste na Špecializovanom trestnom súde, sa hovorkyňa nechcela vyjadrovať.

Pripomenula, že dohodu o vine a treste možno uzavrieť iba vtedy, ak sa obvinený k spáchaniu skutku prizná, uzná vinu a dôkazy nasvedčujú pravdivosti jeho tvrdenia, prijme dohodnutý trest a ochranné opatrenie. Ak súd dohodu schváli, vydá na verejnom zasadnutí rozsudok, proti ktorému nebude možné podať odvolanie. Ak dohodu odmietne, súd vytýči termín konania hlavného pojednávania. Priznanie obvineného v konaní o vine a treste nemožno na hlavnom pojednávaní použiť ako dôkaz, vysvetlila Tökölyová.

 


Polícia kardiológa Viliama F. obvinila z korupcie na začiatku februára. V súvislosti s poskytnutím zdravotnej starostlivosti prijal podľa polície úplatok 3 000 eur. Trestné oznámenie podala rodina pacientky, ktorú lekár operoval. Po smrti pacientky údajne rodina pýtala peniaze späť. Rodinu polícia obvinila z trestného činu podplácania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies