O vdovský dôchodok treba požiadať až po vystavení úmrtného listu

NETKY.SK • 19 December 2016, 10:08 • 2 min
O vdovský dôchodok treba požiadať až po vystavení úmrtného listu

BRATISLAVA - O vdovský dôchodok po zomretom manželovi môže vdova požiadať až po vystavení úmrtného listu matrikou prostredníctvom pobočky Sociálnej poisťovne príslušnej podľa miesta bydliska.

slovakia

left justify in out

Na spísanie žiadosti o dôchodok je vhodné sa najskôr telefonicky objednať. Žiadosti o pozostalostné dôchodky vybavuje odbor dôchodkového poistenia. Telefónne číslo na pracovníkov daného odboru nájde poistenka na webovej stránke Sociálnej poisťovne v Kontaktoch, kde si vyberie príslušnú pobočku.

 

Pri dohadovaní termínu zamestnanec Sociálnej poisťovne vdovu zároveň vopred informuje, aké doklady je potrebné k spísaniu žiadosti o dôchodok predložiť. Podrobnejšie informácie sú na webovej stránke v časti Vdovský dôchodok – Uplatnenie nároku.

 

"Zároveň upozorňujeme, že rovnaké podmienky platia aj pre mužov pri žiadaní vdoveckého dôchodku. Sociálna poisťovňa ku koncu októbra vyplácala celkom 296.224 vdovských dôchodkov a 45.766 vdoveckých dôchodkov," informoval TASR Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies