O väzbe šéfa policajnej inšpekcie bude Najvyšší súd rozhodovať v pondelok 14. júna

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 08:13 • 2 min
O väzbe šéfa policajnej inšpekcie bude Najvyšší súd rozhodovať v pondelok 14. júna

BRATISLAVA - Najvyšší súd bude o sťažnosti prokurátora voči nevzatiu do väzby riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Adriána Szabóa rozhodovať na verejnom zasadnutí v pondelok 14. júna.

slovakia

left justify in out

V prípade Adriána Szabóa sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu skonštatoval v sobotu 5. júna, že neexistujú formálne dôvody na väzbu a ponechal ho na slobode. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry proti rozhodnutiu podal sťažnosť.

 

Súvisiaci článok: Úrad špeciálnej prokuratúry potvrdil, že polícia zadržala riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa


Riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa polícia zadržala vo štvrtok 3. júna v súvislosti s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnou trestnou činnosťou. Táto činnosť mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne 20-tisíc eur. V danej veci sú riešené tri osoby, okrem Adriána Szabóa aj bývalí policajti Bernard Slobodník a Márián Kučerka.
 

Prečítajte si tiež: Heger sa stavia na stranu opozície!? Ide o zadržanie Adriána Sz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies