O vakcináciu v nákupnom centre v Bratislave je záujem. Denne sa podarí zaočkovať desiatky ľudí

NETKY.SK • 24 Október 2021, 17:47 • 2 min
O vakcináciu v nákupnom centre v Bratislave je záujem. Denne sa podarí zaočkovať desiatky ľudí

BRATISLAVA - Záujemcovia sa môžu popri nakupovaní zaočkovať v bratislavskom Auparku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

O očkovanie v nákupnom centre Aupark na Einsteinovej ulici v bratislavskej Petržalke, ktoré nedávno zriadil Bratislavský samosprávny kraj (BSK), majú ľudia záujem. Denne ho navštívi v priemere približne 50 až 60 ľudí rôznych vekových skupín. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

 

img

 

"Čakacia doba je takmer nulová," podotkla Forman. Očkovacie miesto funguje každý deň bez registrácie od 11:00 do 18:00 hodiny. Záujemcovia si môžu vybrať z vakcín od spoločností Pfizer/BioNTech a Johnson & Johnson. Očkuje sa prvou a druhou dávkou.

 

img

 

Bratislavský kraj zároveň pokračuje aj vo výjazdovom očkovaní. Výjazdová očkovacia jednotka nedávno vakcinovala v obciach Tomášov, Nová Dedinka a Most pri Bratislave. Celkovo zaočkovala 120 ľudí. "Najbližšie sa chystá vyraziť na Záhorie," podotkla Forman.

 

Spoluprácu so starostami pri výjazdovom očkovaní v obciach pozitívne hodnotí aj lekár kraja a riaditeľ odboru zdravotníctva Úradu BSK Tomáš Szalay.

 

img

 

"Nezaznamenali sme žiadne 'vylomeniny', policajtov nepotrebujeme. Ľudia sa chodia očkovať a sú vďační. Často sú to ľudia, ktorí nezvyknú cestovať do Bratislavy, celý ich život sa točí v obci medzi záhradou, obchodom a kostolom. Výjazdové očkovanie veľmi oceňujú," skonštatoval Szalay na sociálnej sieti. BSK zároveň začína očkovať treťou dávkou v krajských zariadeniach sociálnych služieb.

 

Mohlo by vás zaujímať: Záchranári v prvej línii si finančne prilepšia, sľubuje minister Lengvarský

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies