O toto fanúšikovia budúcoročného šampionátu prídu! Na MS predstavia revolučnú novinku

NETKY.SK • 7 December 2018, 15:32 • 2 min
O toto fanúšikovia budúcoročného šampionátu prídu! Na MS predstavia revolučnú novinku

Zürich - Počnúc budúcoročným šampionátom na Slovensku sa súboj o zlato bude predlžovať vo formáte traja proti trom až do rozhodnutia. Finále hokejových MS už nebudú rozhodovať nájazdy. Rozhodla o tom Medzinárodná hokejová federácia (IIHF).

slovakia

left justify in out

V zápasoch v základných skupinách a vo vyraďovačke až do semifinále zostanú samostatné nájazdy zachované. V skupine sa bude v prípade nerozhodného výsledku duel predlžovať o päť minút vo formáte traja na troch, štvrťfinále, semifinále a zápas o bronz budú mať 10-minútové predĺženie. V Bratislave novinku vyskúšajú a potom definitívne rozhodnú o jej zavedení do praxe.

 

Vo finále zvolili kompetentní pre divákov atraktívnejšiu hru troch proti trom. "Existuje niekoľko dôvodov, prečo nemôžeme riskovať dlhé predĺženie vo finále. Priestory arény sa musia často vypratávať čo najskôr po dueli, aby ich mohli organizátori pripraviť na ďalšie podujatia. Tento formát ale bude vyhovujúci a dúfam, že divákov zaujme, keďže sa ozývali hlasy proti nájazdom vo finálovom zápase," povedal pre oficiálnu stránku IIHF predseda súťažnej komisie Franz Reindl.

 

MS 2019 sa budú hrať od 10. do 26. mája v Bratislave a Košiciach.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies