O tom, kedy sa začne pojednávť s Varehom rozhodnú lekári

NETKY.SK • 3 December 2013, 11:10 • 2 min
O tom, kedy sa začne pojednávť s Varehom rozhodnú lekári

BANSKÁ BYSTRICA - Nové pojednávanie so zemplínskym podnikateľom Mikulášom Varehom, ktoré sa na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici malo začať v pondelok, 2. decembra, sa pre náhle ochorenie obžalovaného neuskutočnilo. Pre TASR to dnes uviedla Zuzana Zvalová z kancelárie predsedu ŠTS v Pezinku.

slovakia

left justify in out

"Obžalovaný sa musel podrobiť odborným vyšetreniam, musel byť hospitalizovaný v príslušnej nemocnici a až lekári rozhodnú, kedy bude schopný zúčastniť sa hlavného pojednávania,“ uvádza sa v stanovisku ŠTS.

Pojednávanie malo začať čítaním listinných dôkazov a vytýčené bolo na dobu troch týždňov. Vareha je obvinený z trestných činov skrátenia a neodvedenia dane a poistného. ŠTS mu ešte v apríli vymeral trest 11 rokov nepodmienečne. Najvyšší súd však tento rozsudok v novembri zrušil a vrátil prvostupňovému súdu.

Podľa obžaloby mal Vareha, vykazovať fiktívne obchody najmä medzi svojimi firmami a nezákonnými nadmernými odpočtami DPH mal spôsobiť štátu škodu za desiatky miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies