O titule rozhodne Brazília, Vettel si verí, Alonson stále dúfa

NETKY.SK • 19 November 2012, 14:46 • 2 min
O titule rozhodne Brazília, Vettel si verí, Alonson stále dúfa

O titule rozhodne Brazília, Vettel si verí, Alonson stále dúfa - Formula 1 Napínavý súboj Nemca Sebastiana Vettela a Španiela Fernanda Alonsa o majstra sveta F1 vyvrcholí na poslednej Veľkej cene sezóny, túto nedeľu v brazílskom Sao Paulo. Výhodu má Vette

slovakia

left justify in out

img

Napínavý súboj Nemca Sebastiana Vettela a Španiela Fernanda Alonsa o majstra sveta F1 vyvrcholí na poslednej Veľkej cene sezóny, túto nedeľu v brazílskom Sao Paulo. Výhodu má Vettel zo stajne Red Bull, ktorý vedie pred svojím súperom z Ferrari o trinásť bodov.

Vettel mohol spečatiť tretí titul v rade už v nedeľu na VC v americkom Austine, na to však potreboval výhru a zlé umiestnenie Alonsa. No keďže obsadil "len" druhú priečku a Alonso skončil hneď za ním, nakoniec zvýšil svoj náskok iba o tri body. V USA sa z triumfu tešil Brit Lewis Hamilton.

Ďalšiu šancu má obhajca v Brazílii, a ak sa to dvadsaťpäťročnému nemeckému pilotovi podarí, dotiahne sa na svojho slávneho krajana Michaela Schumachera a Argentínčana Juana Manuela Fangia, ktorí vyhrali majstrovský titul trikrát v rade.

Vettel si po VC USA veril. "V posledných rokoch sme boli v Brazílii veľmi rýchli, takže sa máme na čo tešiť," uviedol jazdec, ktorý triumfoval v Sao Paulo v roku 2010 a vlani skončil druhý. "Navyše, dnes sme zvýšili náskok, takže si myslím, že sme v najlepšej možnej pozícii," pokračoval.

To si uvedomuje aj Alonso, ktorý priznal, že jeho šance na celkový triumf sú malé, ale stále sú. Tridsaťjedenročný Španiel, ktorý vyhral šampionát v rokoch 2005 a 2006, skončil v Brazílii dvakrát druhý, ale nikdy netriumfoval. "Do Brazílie pôjdeme s tým, že máme šancu. Síce na papieri nie je veľká, ale ja stále dúfam, že je to možné," uviedol Alonso.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona