O štrajku futbalistov v Španielsku rozhodne súd

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 09:28 • 2 min
O štrajku futbalistov v Španielsku rozhodne súd

BARCELONA - O zrealizovaní štrajku v podaní futbalistov v Španielsku, ktorý plánujú hráči pred poslednými dvoma kolami ligových súťaží, rozhodne súd. Národný súd si predvolal zástupcov ligy i hráčskej únie, aby si vypočul argumenty oboch strán sporu ešte pred stredajším rozhodnutím o žiadosti vedenia ligy o dočasnom pozastavení štrajku.

slovakia

left justify in out

Hráčsku úniu podporuje aj Kráľovská španielska futbalová federácia (RFEF), ktorá chce od 16. mája pozastaviť všetky ligové aj pohárové súťaže. Po tomto termíne sú na programe záverečné dve kolá Primera División, ako aj finále Copa del Rey. V ňom sa majú 30. mája na Nou Campe stretnúť FC Barcelona s Athleticom Bilbao.

 

Dôvodom je pripravovaný zákon o televíznych právach. Tamojšia vláda ho schválila 30. apríla, ešte musí prejsť parlamentom. Predmetom sporu je podiel z ich predaja pre futbalovú federáciu, ktorá by mala získať len 4,55 percenta a stratiť aj časť svojho vplyvu. Legislatívna norma by mala zaviesť od sezóny 2016/2017 centrálne delenie financií z vysielacích práv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona