O šteniatka a malé psy je v útulku najväčší záujem

NETKY.SK • 6 August 2014, 14:23 • 2 min
O šteniatka a malé psy je v útulku najväčší záujem

POPRAD - V Zariadení pre túlavé a odchytené psy v Poprade – Veľkej sa momentálne nachádza 37 opustených psov.

slovakia

left justify in out

„V posledných dňoch pribudlo v útulku viacero šteniat, ktoré našli ľudia v uliciach mesta. Práve o šteniatka a vzrastom malých psov je najväčší záujem, preto sa v útulku nezvyknú zdržať dlho. Naopak, väčší problém s umiestnením a hľadaním nového domova je u starších a väčších psov,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda. Útulok je aj počas letných prázdnin otvorený v rovnakom režime ako počas ostatné mesiace roka.

 

Najčastejšími návštevníkmi popradského útulku sú počas prázdnin školáci, ktorí prichádzajú pomôcť personálu útulku s venčením psíkov. „Pomocnú ruku podalo aj 35 dobrovoľníkov, ktorí dnes pomohli s vyčistením kotercov, dezinfekciou a venovali sa aj výcviku psov,“ dodal Galajda. Každý jeden psík, vrátane tých najbojazlivejších, tak dnes na dve hodiny opustil priestory útulku. Originálnou pomôckou, ktorá pomáha psom umiestneným v popradskom útulku prežiť nástrahy horúceho leta, sú aj prepravky naplnené vodou. Tieto „minibazény“ v každom koterci slúžia psom na schladenie počas najhorúcejších dní. 

Zariadenie pre túlavé a odchytené psy v Poprade prevádzkuje mesto Poprad prostredníctvom súkromného prevádzkovateľa. Prevádzkovateľ zariadenia zabezpečuje kompletnú starostlivosť o odchytené psy na území mesta Poprad. Tie sú následne umiestnené v útulku. Počas otváracích hodín môže verejnosť psíkov z útulku vyvenčiť, priniesť staré nepotrebné veci, ako koberce, matrace alebo aj krmivo. V pracovných dňoch je útulok otvorený pre verejnosť od 8:30 do 10:30 a popoludní od 14:00 do 16:00. V tomto čase si môžu záujemcovia vybrať psíka aj na adopciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies