O sťažnosti Weissa voči obvineniu polície ešte nerozhodli

NETKY.SK • 4 Október 2016, 17:39 • 2 min
O sťažnosti Weissa voči obvineniu polície ešte nerozhodli

BRATISLAVA - O sťažnosti slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa a jeho obhajcu voči obvineniu zo strany polície ešte dozorujúci bratislavský okresný prokurátor nerozhodol.

slovakia

left justify in out

"Vladimírovi W. mladšiemu bolo vznesené obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky podľa paragrafu 289 odseku 2 Trestného zákona. Menovaný bol vypočutý v procesnom postavení obvineného 3. októbra o 13.00 h a pri svojom výsluchu za prítomnosti zvoleného obhajcu do zápisnice uviedol, že si podáva sťažnosť. O podanej sťažnosti doposiaľ nebolo rozhodnuté. S odvolaním na ustanovenie paragrafu 6 odseku 2 Trestného poriadku sa nebudeme bližšie vyjadrovať k predmetnej trestnej veci, aby nedošlo ku sťaženiu, respektíve ku zmareniu pri jej objasňovaní," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek.

 

Polícia Weissa v pondelok 3. októbra obvinila, ale bol prepustený po viac ako 30 hodinách z cely predbežného zadržania na slobodu. Podľa vyjadrenia obhajcu Weissa - Juraja Kuráňa pre TASR je obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších troch výpovedí troch svedkov vyplýva, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Weissa podľa slov jeho advokáta v pondelok prepustili na slobodu. Prípad dozoruje Okresná prokuratúra Bratislava 1.

 

Weiss údajne nešoféroval automobil, ktorý v nedeľu (2.10.) ráno v Bratislave zastavila policajná hliadka. Podľa Kuráňa ho polícia šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies