O športové dotácie BSK sa uchádza 460 žiadateľov

NETKY.SK • 13 Január 2017, 15:10 • 2 min
O športové dotácie BSK sa uchádza 460 žiadateľov

BRATISLAVA – O dotácie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na podporu športu a mládeže sa uchádza 460 žiadateľov. V rámci alokovanej sumy v Bratislavskej regionálnej dotačnej schéme (BRDS) môže kraj na ich projekty prerozdeliť 499.200 eur.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedu BSK Pavla Freša počet žiadostí potvrdil enormný záujem o šport v kraji. "Nie všetkých dokážeme uspokojiť, ale verím, že komisia odborníkov, ktorá bude projekty posudzovať a v ktorej sú napr. Ján Filc, Matej Beňuš alebo Mária Mračnová, rozhodne čo najspravodlivejšie a najlepšie," vyjadril sa Frešo.

 

Oprávnení žiadatelia mohli o dotácie požiadať od 9. novembra 2016 do 11. januára 2017. "Celková výška požadovaných prostriedkov predstavuje osem miliónov eur," informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman. Zároveň uviedla, že na výzvu v oblasti dotačnej podpory rozvoja vidieka v Bratislavskom kraji, ukončenej takisto 11. januára, reagovalo 42 žiadateľov, ktorí svoje projekty zaregistrovali v elektronickom systéme. Na túto oblasť je v BRDS vyčlenených 349.440 eur.

 

Ešte 22. decembra ukončil kraj výzvy v dotačnom programe na podporu kultúry (748 žiadostí uchádzajúcich sa o časť alokovanej podpory vo výške 898.560 eur) a turizmu (62 projektov medzi, ktoré možno rozdeliť 249.600 eur).

 

Žiadosti, ktoré spĺňajú všetky podmienky a náležitosti, posúdia odborníci z každej oblasti v hodnotiacej komisii. Odporúčania týchto komisií budú podkladom pre rozhodnutie krajských poslancov o schválení dotácie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies