O sledovanie manželky požiadal sám Nečas

NETKY.SK • 15 Január 2015, 16:47 • 2 min
O sledovanie manželky požiadal sám Nečas

PRAHA - Petr Nečas v čase pôsobenia na čele českej vlády sám požiadal o sledovanie svojej vtedajšej manželky, ktorú však podľa obžaloby dala sledovať šéfka jeho kancelárie a súčasnosti jeho manželka Jana Nagyová.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom vo štvrtok na svojom portáli denník Právo odvolávajúc sa na pondelňajšiu výpoveď bývalého šéfa vojenského spravodajstva Ondreja Páleníka. Podľa jeho slov na súde mu vtedajší premiér osobne oznámil svoje obavy o manželku Radku, čoho dôsledkom bolo jej sledovanie. V tom čase však už Nečas mal pomer s Nagyovou, ktorá údajne koncom roka 2012 dala Nečasovú bez vedomia predsedu vlády sledovať.

 

Česká polícia v júni 2013 vtrhla do sídla vlády a prepukol tak škandál okolo Nagyovej protizákonného využívania tajných služieb. Nečas ako šéf pravicovej Občianskej demokratickej strany reagoval odstúpením. Vzniknutú politickú krízu ukončili až predčasné parlamentné voľby, ktoré vyhrala ČSSD a vytvorila vládu na čele s premiérom Bohuslavom Sobotkom. Nagyovej následne súd udelil podmienečný trest, s čím však prokuratúra nesúhlasila a bol nariadený proces.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies