O skrášlenie Zemplínskej šíravy sa postará viac ako 100 dobrovoľníkov

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 13:02 • 2 min
O skrášlenie Zemplínskej šíravy sa postará viac ako 100 dobrovoľníkov

MICHALOVCE - Už budúci víkend je na Zemplínskej šírave naplánovaná akcia, ktorej cieľom bude skrášlenie prostredia tejto nádrže a jej blízkeho okolia.

slovakia

left justify in out

"Naša organizácia združuje samosprávy a podnikateľské subjekty, ktoré zväčša pôsobia práve na Šírave. Je to prvý krok, ktorým chceme dať najavo, že naším členom nie je ľahostajné prostredie tejto vodnej nádrže, kde žijú a pôsobia," vyjadrila sa výkonná riaditeľka Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu Iveta Pazičová.

 

 

img

 

Bude sa jednať o prvý ročník tejto dobrovoľnej akcie. Aj takýmto spôsobom sa dá ľuďom ukázať, že niektorí majú skutoční zaujem, aby táto destinácia napredovala a tiež chcú podnietiť verejnosť, aby udržiavala čistotu v prírode.

 

"Máme už viac ako 100 nahlásených dobrovoľníkov. Pracovať budú v katastroch obcí Kaluža, Klokočov a Vinné. Sami si môžu vybrať, v ktorej lokalite chcú aktivity realizovať," poznamenala.

 

 

Pôjde napr. o nátery oplotenia, osvetlenia, lavičiek, ale aj zber odpadkov, čistenie chodníkov či úpravu pláže. Všetok materiál pri obnove zabezpečujú jednotlivé obce. Záujemcovia sa môžu na konkrétny termín i stredisko, v ktorom chcú pracovať, nahlásiť do 15. mája. Spomedzi zaregistrovaných účastníkov sa po ukončení akcie vyžrebuje pár štastlivcov, ktorí obdržia zaujímavé ceny.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona