O scenár ďalšieho Star Treku by sa mali postarať Kurtzman a Orci

NETKY.SK • 6 August 2013, 17:19 • 2 min
O scenár ďalšieho Star Treku by sa mali postarať Kurtzman a Orci

LOS ANGELES - Scenár ďalšieho Star Treku zrejme napíšu Alex Kurtzman a Roberto Orci, ktorí pracovali na oboch predchádzajúcich filmoch z obnovenej sci-fi série. Damon Lindelof, ktorý s nimi spolupracoval na druhom filme Star Trek: Do temnoty (2013), sa však už zrejme k legendárnemu sci-fi nevráti. Na svojej webovej stránke o tom informuje magazín The Hollywood Reporter. Režisér oboch filmov J.J. Abrams vraj rokuje o možnosti produkovať Star Trek 3 prostredníctvom svojej spoločnosti Bad Robot.

slovakia

left justify in out

Paramount Pictures podľa The Hollywood Reporter zvažovali angažovanie nových scenáristov. Hovorilo sa o rokovaniach s Ashleym Edwardom Millerom a Zackom Stentzom, ktorí majú na svedomí scenáre komiksoviek Thor (2011) a X-Men: Prvá trieda (2011), a tiež o stretnutiach s ďalšími tímami mladých tvorcov. Napokon sa však rozhodli obrátiť na duo, ktoré kultovému sci-fi vdýchlo nový život a v roku 2009 ho prenieslo do nového tisícročia. Problémom však bolo nájsť v nabitom programe Kurtzmana a Orciho čas. Dvojica má totiž dostatok práce v televízii i vo filme, či už scenáristickej alebo ako producenti. Pre spoločnosť Universal majú napríklad nanovo nakrútiť filmy Múmia (1999) a Van Helsing (2004). Prekvapením je aj záujem o produkciu zo strany Abramsa, keďže sa pripravuje na réžiu siedmej epizódy Star Wars, ktorá by sa mala do kín dostať v roku 2015. Zatiaľ tiež nie je jasné, kto by ho mal vystriedať na režisérskej stoličke Star Treku.

Tretí Star Trek zatiaľ nemá názov ani plánovaný termín premiéry, no Paramount a Skydance by vraj najradšej so sériou pokračovali čo najskôr, keďže v roku 2016 oslávi 50. výročie. Očakáva sa, že sa do snímky vrátia aj Chris Pine, Zachary Quinto a Zoe Saldana, ktorí si v prvých dvoch filmoch zahrali Kirka, Spocka a Uhuru. Quinto pritom pred časom prezradil, že by mali začať nakrúcať už na budúci rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies