O rekonštrukcii vily sa diskutovalo už počas môjho pôsobenia vo funkcii

NETKY.SK • 13 August 2010, 12:06 • 2 min
O rekonštrukcii vily sa diskutovalo už počas môjho pôsobenia vo funkcii

O rekonštrukcii vily sa diskutovalo už počas môjho pôsobenia vo funkcii

slovakia

left justify in out

img

O rekonštrukcii vily na Mudroňovej ulici v Bratislave sa začalo diskutovať už počas pôsobenia Jána Kubiša vo funkcii ministra zahraničných vecí SR. Pre TASR to potvrdil bývalý minister Kubiš.
      Ako dodal, cieľom bolo vybudovať sídlo pre reprezentačné účely, napríklad prijímanie a ubytovanie zahraničných návštev na úrovni prezidentov či predsedov vlád.
      "Také zariadenie existuje snáď vo všetkých krajinách, preto som tento zámer podporoval," zdôraznil Kubiš. Zároveň dodal, že projekt ako taký bol a je záležitosťou samostatne pôsobiacej štátnej akciovej spoločnosti Správa služieb diplomatického zboru (SSDZ) a konkrétne bol plne v jej kompetencii realizovaný až po Kubišovom odchode z funkcie.
      "Ak sú pochybnosti o projekte a prácach, je plne v kompetencii dozornej rady a ministra zahraničia ako jediného akcionára SSDZ, aby si dali záležitosti preveriť, aby prijali príslušné opatrenia, a aby o výsledku informovali verejnosť," dodal Kubiš s tým, že nepochybuje, že sa nakoniec nájde riešenie, ktoré v prospech Slovenska zhodnotí vynaložené prostriedky a úsilie.
      Medializované informácie, na základe ktorých sa mala vila rekonštruovať pre expremiéra Roberta Fica (Smer-SD) považuje Kubiš za politickú kampaň. "Nakoľko poznám pána Fica, nikdy by nevyužíval obdobné zariadenie na svoje ubytovanie, je to proti jeho zásadám a politickému inštinktu," uviedol.
      Informáciu o tom, že nad Bratislavským hradom sa za bývalej vlády budovala luxusná rezidencia, ktorá mala slúžiť premiérovi, priniesol 5. augusta denník Sme. Rekonštrukciu realizovala pre Správu služieb diplomatického zboru spadajúcu pod MZV bratislavská firma Euro Real. Tá zákazku získala v tendri. Pôvodne sa cena mala pohybovať okolo dvoch miliónov eur, dodatkami sa však sa navýšila. Dôvodom malo byť to, že vila by mala byť luxusnejšia.
      Denník Sme má k dispozícii list, ktorým Správa služieb diplomatického zboru ponúkla objekt Úradu vlády SR v čase, keď mu šéfoval Igor Federič (Smer-SD). Úrad chcel najskôr vilu vymeniť za vládny hotel Bôrik, neskôr sa začalo rokovať o Miestodržiteľskom paláci v centre Bratislavy. Zámena sa pôvodne mala uskutočniť v júni 2010, vila však nebola dokončená a podpis zmluvy sa preto preložil na jeseň, kedy sa mali ukončiť aj rekonštrukčné práce.
      Budova má tri nadzemné podlažia, pracovňu so zimnou záhradou a dve garáže. Nechýba v nej napríklad welness s vírivou vaňou jacuzzi či bazén s protiprúdom. Pôvodne sa prenajímala anglosaskému veľvyslanectvu, o prestavbe sa rozhodlo v roku 2006 po parlamentných voľbách.
      Fico 10.8. konštatoval, že nie je taký idiot, aby dal zrekonštruovať vilu za niekoľko miliónov a potom sa do nej nasťahoval. Dodal, že má sebareflexiu a celú kauzu považuje za absolútny nezmysel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies