O prvom víťazstve Slovenska na tohtoročných majstrovstvách v hokeji rozhodol Hrivík

NETKY.SK • 13 Máj 2023, 22:36 • 2 min
O prvom víťazstve Slovenska na tohtoročných majstrovstvách v hokeji rozhodol Hrivík

RIGA - Hokejisti Slovenska zvíťazili nad Lotyšskom 2:1 vo svojom druhom zápase v základnej B-skupine MS v Rige. O prvom triumfe SR na turnaji rozhodol v 51. minúte kapitán Marek Hrivík.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Skóre otvoril už v 44. sekunde Matúš Sukeľ, Lotyši dokázali gólovo odpovedať v 37. minúte, keď Rodrigo Abols prekonal slovenského brankára Stanislava Škorvánka po úniku. Po Hrivíkovom góle sa domáci snažili vyrovnať, no nepomohla im ani vyše minútová presilovka o dvoch hráčov. Slováci nastúpia na svoj tretí duel v pondelok od 15.20 SELČ proti Kanade, Lotyši budú hrať v rovnaký deň o 19.20 s Českom.

 

Slováci mali ideálny vstup do zápasu, keď už v 44. sekunde išli do vedenia. Cehlárik získal pri napádaní súpera puk za bránkou, efektnou zadovkou ho posunul Sukeľovi, ktorý pohotovo prestrelil Šilovsa - 1:0. Rýchly gól dodal Slovákom sebaistotu a v prvej tretine predviedli viacero ofenzívnych akcií, no bez gólového úspechu. V 5. minúte neuspel Regenda, no v pohotovosti musel byť aj Škorvánek, ktorý podržal svoj tím pri šanci Bukartsa v polovici prvej časti. V jej závere Cehlárik pripravil streleckú pozíciu Sukeľovi a jeho strela skončila na žŕdke. Lotyši pohrozili gólovou príležitosťou v úvode druhej časti a následne sa dostali k prvej presilovke v zápase. Vylúčenie Hudáčka však nedokázali potrestať, keďže defenzíva slovenského tímu im nedovolila vytvoriť výraznejší tlak. Onedlho Cehlárik nevyužil dve sľubné príležitosti a Okuliar nevyriešil ideálne prečíslenie s Chromiakom.

 

img

 

Práve Okuliar si v 35. minúte sadol na trestnú lavicu, jeho spoluhráči oslabenie zvládli, a po návrate z nej sa dostal do nádejného protiútoku, ale opäť bez úspechu. V 36. minúte Okuliarovi zobral puk Abols a po úniku prekonal Škorváneka - 1:1. Za nerozhodného stavu sa oba tímy dostali do niekoľkých nebezpečných situácií, ale v zakončení dlho zlyhávali. Rozhodujúci moment priniesla 51. minúta. Pánik potiahol akciu do útočného pásma, po strele Kocha clonil pred bránkou Kelemen a keď brankár Šilovs vyrazil puk priamo pred nekrytého Hrivíka, Slováci viedli 2:1. Počas tretej presilovky domácich reprezentantov Džerinš trafil do žŕdky a Lotyši sa od 56. minúty dostali do 68-sekundovej presilovky o dvoch hráčov. Ani v nej sa im vyrovnať nepodarilo a nevyšlo im to ani počas hry bez brankára, ku ktorej sa dostali v 59. minúte. V závere si vytvorili tlak, ale nedostali puk do Škorvánkovej bránky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona