O problémoch menovej únie dnes v Bratislave diskutujú lídri eurozóny

NETKY.SK • 20 Február 2013, 12:21 • 2 min
O problémoch menovej únie dnes v Bratislave diskutujú lídri eurozóny

O problémoch menovej únie dnes v Bratislave diskutujú lídri eurozóny - Slovensko Ekonomickí a politickí lídri Európskej únie (EÚ) budú dnes na konferencii v Bratislave hľadať odpovede na pretrvávajúcu krízu eurozóny. Podujatie s názvom Vytváranie skutočne

slovakia

left justify in out

img

Ekonomickí a politickí lídri Európskej únie (EÚ) budú dnes na konferencii v Bratislave hľadať odpovede na pretrvávajúcu krízu eurozóny.

Podujatie s názvom Vytváranie skutočnej hospodárskej a menovej únie sa začalo v utorok (19. 2.) a organizuje ho Centrum pre európske záležitosti (CEA) v spolupráci s bruselským think tankom Bruegel a Inštitútom finančnej politiky (IFP) Ministerstva financií (MF) SR.

V rámci jednotlivých panelov vystúpia predstavitelia významných inštitúcií EÚ ako napríklad predseda pracovnej skupiny Eurogroup Thomas Wieser či bývalý šéf kabinetu predsedu Európskej rady barón Frans Van Daele a podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič. Úvodné slovo bude mať dnes minister financií SR Peter Kažimír.

Šéf rezortu financií sa zároveň ujal záštity nad podujatím, pričom účasť na ňom potvrdili predstavitelia ministerstiev financií a zahraničných vecí viacerých členských štátov eurozóny.

Ide o krajiny zo severných aj južných častí kontinentu ako napríklad Nemecko, Fínsko, Grécko či Španielsko.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies