O príspevky na dieťa budú môcť migranti v Británii požiadať až po troch mesiacoch

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 16:15 • 2 min
O príspevky na dieťa budú môcť migranti v Británii požiadať až po troch mesiacoch

LONDÝN - Británia dnes oznámila, že pracovníci prichádzajúci z Európskej únie musia čakať tri mesiace, kým sa budú môcť prihlásiť o sociálne príspevky na dieťa.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA ide o zatiaľ posledné zo série opatrení na zníženie imigrácie do ostrovnej krajiny. Zmeny, ktoré majú byť zavedené v júli, "vyšlú jasný signál, že náš sociálny systém nie je otvorený na zneužívanie a odradí tých, ktorí si myslia, že sa môžu prisťahovať do Británie najmä kvôli získaniu dávok," povedala Nicky Morganová, ekonomická tajomníčka ministerstva financií.

 

Ministerstvo tiež informovalo, že tí, ktorí sa budú uchádzať o príspevok na hľadanie zamestnania a príspevok v nezamestnanosti, už nebudú mať stály prístup k tlmočníckym službám. Ich znalosť angličtiny budú od konca apríla testovať.

 

Ak ich angličtina bude vyhodnotená ako prekážka pri hľadaní zamestnania, bude sa očakávať, že si ju vylepšia, oznámilo ministerstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies