O prípadnom sťahovaní sa z Nou Campu rozhodnú fanúšikovia Barcelony

NETKY.SK • 11 December 2013, 12:32 • 2 min
O prípadnom sťahovaní sa z Nou Campu rozhodnú fanúšikovia Barcelony

BARCELONA - Fanúšikovia španielskeho futbalového giganta FC Barcelona rozhodnú o tom, či má klub zrekonštruovať svoj štadión Camp Nou alebo vybudovať úplne novú arénu. Vyhlásil to viceprezident "Barcy" Javier Faus.

slovakia

left justify in out

Vedenie klubu sa podľa neho stretne 20. januára a zhodnotí predložené návrhy. Oba počítajú s rozšírením kapacity z 98.000 na 105.000 miest na sedenie. Konečné slovo ale budú mať podľa Fausa fanúšikovia.

"Nerozhodneme o tom my, ale naši priaznivci," cituje agentúra Reuters viceprezidenta Barcelony. "Náklady na rekonštrukciu budú 300 miliónov eur, v prípade výstavby nového štadióna 600 miliónov. Výdaje sa ešte môžu zvýšiť vzhľadom k plánovaniu novej športovej haly."

Hovorca katalánskeho veľkoklubu Toni Freixa prezradil, že štadión by mal mať zatvárateľnú strechu. Súčasný stánok Camp Nou, ktorý je symbolom FC Barcelona, otvorili v roku 1957.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona