O prepustení Salmanovcov z väzby bude rozhodovať Najvyšší súd

NETKY.SK • 18 November 2014, 11:19 • 2 min
O prepustení Salmanovcov z väzby bude rozhodovať Najvyšší súd

BRATISLAVA - O tom, či sa ruský podnikateľ Sergej S. a jeho syn Alexander Salmanov dostanú po viac ako roku a pol z väzby na slobodu, bude v najbližších dňoch rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR.

slovakia

left justify in out

Sťažnosť prokurátora voči prepusteniu dvojice z väzby napadla na NS SR v piatok 14. novembra. Zatiaľ nie je vytýčený termín verejného či neverejného zasadnutia v tejto veci. TASR o tom dnes informovalo Tlačové oddelenie NS SR.
      

Špecializovaný trestný súd v Pezinku v utorok 11. novembra rozhodol o prepustení z väzby podnikateľa Sergeja Salmanovova a jeho syna Alexandra Salmanova TASR to vtedy potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Prokurátor podľa nej voči tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej teda bude rozhodovať NS SR. Obvinení tak zostávajú za mrežami do rozhodnutia NS SR. Podľa hovorkyne už dôvody, pre ktoré boli obaja vo väzbe, pominuli. Proces s mužmi obvinenými z korupcie sa na súde blíži k záveru. Na piatok 28. novembra sú naplánované záverečné reči.
      

Sergej Salmanov a jeho syn Alexander Salmanov sú obvinení z podplácania bývalej riaditeľky Daňového úradu v Šamoríne Márie Z. Za úplatky im mala poskytovať informácie o prípadných kontrolách v ich firmách a zabezpečiť, aby vyplácanie peňazí z nadmerných odpočtov DPH prebehlo hladko. Mali jej sľúbiť 290.000 eur a 50.000 eur aj vyplatiť. Podľa zadokumentovaných podvodných nadmerných odpočtov dane z pridanej hodnoty (DPH) mali žiadať viac ako tri milióny eur. Všetko sa malo stať v roku 2010 v Šamoríne. Obvineným hrozí 12-ročné väzenie. Vo väzbe sú od 23. apríla 2013. Mária Z. na pojednávaní vypovedala, ako pre nich pracovala za úplatky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona