O predaj značky Opel Francúzom sa zaujíma Berlín i spolkové krajiny

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 17:35 • 2 min
O predaj značky Opel Francúzom sa zaujíma Berlín i spolkové krajiny

BERLÍN/RÜSSELLSHEIM - Nemecká spolková vláda a spolkové krajiny, v ktorých sú výrobné kapacity automobilky Opel, sa chcú stretnúť so šéfom Peugeotu Carlosom Tavaresom.

slovakia

left justify in out

Podľa nich spolková ministerka hospodárstva Brigitte Zypriesová pozvala na stredajšie (5.4.) rokovania do Berlína predsedu správnej rady francúzskej automobilky a ministerských predsedov spolkových krajín, v ktorých sú výrobné kapacity automobilky Opel. Ten je ešte dcérou amerického koncernu General Motors (GM). Na rokovaní sa zúčastnia aj predstavitelia odborov, závodných rád a manažéri firmy.

 

Najmä zástupcovia zamestnancov sa chcú od Tavaresa dozvedieť viac, ako sa uskutoční zmena vlastníctva Opela. Záleží im na tom, aby aj v budúcnosti zostali v platnosti tarifné dohody a plán investícií, ktoré zaručil doterajší vlastník.

 

GM a PSA sa začiatkom marca dohodli na predaji nemeckej dcéry amerického koncernu. Transakcia by sa mala zrealizovať do konca tohto roka. Francúzov bude stáť nová kapacita 2,2 miliardy eur. Európska dcéra GM pozostáva z Opela a britskej automobilky Vauxhall. Spolu majú v siedmich európskych krajinách takmer 38.000 zamestnancov. Z nich pracuje polovica v Nemecku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies