O povolení použiť proti IS silu Obama najprv rokoval s kongresmanmi

NETKY.SK • 12 Február 2015, 06:47 • 2 min
O povolení použiť proti IS silu Obama najprv rokoval s kongresmanmi

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes uviedol, že predtým, ako požiadal o povolenie použiť vojenskú silu proti organizácii Islamský štát (IS), rokoval o tom so zástupcami republikánov aj demokratov v Kongrese, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa Obamu sa povolenie nebude vzťahovať na rozsiahlu operáciu amerických pozemných síl, ale umožní nasadenie špeciálnych jednotiek a bude obmedzené na obdobie troch rokov, aby mal jeho nástupca v Bielom dome možnosť situáciu opäť prerokovať s Kongresom.
      

Obama dnes požiadal Kongres, aby oficiálne schválil nasadenie vojenskej sily proti tzv. Islamskému štátu. Šéf Bieleho domu to obhajoval argumentom, že militanti budú predstavovať hrozbu pre Spojené štáty, ak budú ďalej dobýjať územia bez obmedzenia a odporu. Obama vyzval zákonodarcov, aby ukázali svetu jednotu v odhodlaní brániť sa proti tejto hrozbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona