O postupujúcom v F-skupine môže rozhodnúť žreb

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 11:13 • 2 min
O postupujúcom v F-skupine môže rozhodnúť žreb

RIO DE JANEIRO - Mimoriadne zaujímavá situácia môže na futbalových MS v Brazílii nastať v základnej F-skupine. Za určitých okolností by po stredajších záverečných skupinových dueloch mohol o postupe Nigérie či Iránu rozhodnúť až žreb.

slovakia

left justify in out

Ešte nikdy v histórii svetových šampionátov sa nestalo, aby o vyradení tímu rozhodol žreb. Predstavitelia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) budú musieť siahnuť k tomuto riešeniu, ak Argentína v záverečnom stretnutí zdolá Nigériu o gól a Irán navlas rovnakým výsledkom zvíťazí nad Bosnou a Hercegovinou, ktorá už na postup pomýšľať nemôže. Potom by africký i ázijský tím mali na svojom konte po štyri body, zhodné skóre 1:1, pričom ich vzájomný zápas sa skončil bezgólovou remízou. Žiadne z vyššie uvedených kritérií by teda niektorý z tímov neuprednostnilo a k slovu by musel prísť žreb.

 

Iba raz v histórii MS rozhodoval žreb o poradí na 2. a 3. mieste v skupine. Na svetovom šampionáte v roku 1990 v Taliansku priradil lepšiu pozíciu Írsku pred Holandskom, no do ďalšej fázy vtedy postupovali zo skupiny tri tímy a ďalej teda išli obaja. V kvalifikácii MS 1954 rozhodol žreb po tom, čo sa nerozhodne skončil dodatočný zápas o postup medzi Španielskom a Tureckom v Ríme, 14-ročný taliansky chlapec vtedy žrebom vyradil Španielov.

Tabuľka F-skupiny:
1. Argentína           2   2  0  0   3:1    6
2. Nigéria             2   1  1  0   1:0    4
3. Irán                2   0  1  1   0:1    1
4. Bosna a Hercegovina 2   0  0  2   1:3    0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies