O postup Zenitu a FC Kodaň sa pričinili Slováci, Vavro:"Je to úspech"

NETKY.SK • 31 August 2018, 08:58 • 2 min
O postup Zenitu a FC Kodaň sa pričinili Slováci, Vavro:"Je to úspech"

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti Ján Greguš a Denis Vavro sa svojimi presnými strelami v jedenástkovom rozstrele pričinili o postup FC Kodaň do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2018/2019. Oba zápasy play off proti talianskej Atalante Bergamo sa skončili bezgólovou remízou, rozstrel lepšie zvládli hráči dánskeho klubu, keď rozhodujúcu penaltu premenil stopér Vavro.

slovakia

left justify in out

 

"Pred jedenástkou som bol trošku pod stresom. Keď som si postavil loptu na biely bod, tak som si povedal, že môžem iba získať. A získal som. Celkovo to bol veľmi ťažký duel. Hrali sme proti kvalitnému tímu, ktorý má výborných hráčov. Sme veľmi šťastní, že sme postúpili a budeme hrať skupinovú fázu Európskej ligy. A ešte viac ma teší, že obaja Slováci sme premenili penaltu a tá moja bola postupová. Je to veľký deň pre mňa, ako aj pre mužstvo. Je to obrovský úspech, veď sme postupovali od prvého predkola," povedal 22-ročný Vavro pre webovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti csm-agency.sk.

Do skupinovej fázy EL sa prebojoval aj Zenit Petrohrad, ktorý tesne vyradil švédske Molde po výsledkoch 3:1 a 1:2. Vo štvrtkovej odvete nastúpil za ruské mužstvo v 67. minúte slovenský krídelník Róbert Mak.

"Veľmi sa tešíme z postupu. Splnili sme náš prvý tohtosezónny cieľ. Domáci boli aktívnejší, mali viac šancí, no my sme dokázali doviesť duel do úspešného výsledku pre nás. Posledných päť minút som hral pravého obrancu a ani sa nepamätám, či som niekedy hral na tomto poste. Najdôležitejšie je, že sme postúpili. Tešíme sa na zápasy v skupinovej fáze Európskej ligy," uviedol 27-ročný bratislavský rodák pre svoj web.

Žreb skupín EL je na programe v piatok o 13.00 h v Monaku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona