O post primátora Žiliny zabojuje aj nezávislý kandidát Róbert Kašša

NETKY.SK • 3 September 2014, 12:58 • 2 min
O post primátora Žiliny zabojuje aj nezávislý kandidát Róbert Kašša

ŽILINA - Na troch základných pilieroch – občania, odborníci, primátor je postavený volebný program nezávislého kandidáta na primátora Žiliny 39-ročného Róberta Kaššu, ktorý kandidatúru oznámil na dnešnej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Hlavnými tézami programu nezávislého poslanca žilinského mestského zastupiteľstva (MZ) a zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) je zabezpečenie parkovania pre všetkých, zníženie mestských daní a balík opatrení s názvom „Budíček pre Žilinu“. „Do dvoch týždňov predstavíme stobodový program, v ktorom rozpitveme postupne a do podrobností rôzne mestské záležitosti. Rovnako dám Žilinčanom verejný prísľub, že ak by sa mi nepodarilo do troch rokov volebný program naplniť, z postu primátora odstúpim,“ povedal Kašša.
     

Rozhodnutie šéfredaktora dvojtýždenníka Žilinec uchádzať sa o post primátora najviac ovplyvnila podpora občanov. „Za desať dní ma podporilo podpismi viac ako 1500 obyvateľov Žiliny. Ako novinár s takmer 20-ročnou praxou sa dennodenne stretávam s problémami obyvateľov nášho mesta a poukazujem na ne prostredníctvom regionálnych médií. Okrem skúseností s regionálnou samosprávou a komunálnou politikou je mojou silnou stránkou znalosť športového prostredia Žiliny, kde sa stretávam s mládežou, ich problémami a vôbec športu v meste,“ uviedol nezávislý kandidát na primátora.
     

Róbert Kašša sa narodil 22. júna 1975 v Žiline. Je ženatý, má 3 deti. V roku 1996 ukončil bakalárske štúdium v odbore propagácia na Katedre žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Následne na tejto katedre pokračoval v štúdiu v odbore žurnalistika, ktoré v roku 2000 ukončil titulom Mgr. V roku 2010 sa stal nezávislým poslancom MZ v Žiline a v roku 2013 nezávislým poslancom ŽSK. Jeho športovou prioritou je hokejbal, v ktorom reprezentoval Slovensko dlhých pätnásť rokov a v zbierke má okrem iného dva tituly majstra sveta z roku 1999 a 2013. V roku 2014 sa stal zakladajúcim členom občianskeho združenia Pro Žilina, ktorého hlavným poslaním je podpora trvalo udržateľného rozvoja mesta vo všetkých oblastiach jeho života.
     

Kandidatúru na post primátora Žiliny doteraz oficiálne oznámili súčasný primátor Igor Choma (Smer-SD), bývalý hovorca mesta Žilina Martin Barčík (Sieť, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, Most-Híd a OKS) a podpredseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Peter Belinský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona