O post predsedu KDH majú záujem zatiaľ traja kandidáti, môže ich byť viac

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 12:03 • 2 min
O post predsedu KDH majú záujem zatiaľ traja kandidáti, môže ich byť viac

BRATISLAVA - O post predsedu KDH majú zatiaľ záujem traja kandidáti – Eleonóra Porubcová, Alojz Hlina a Miroslav Kráľ. Kandidatúru zvažuje aj Ladislav Štefanec, zatiaľ ju neohlásil. Kresťanskí demokrati si budú voliť nového šéfa na sneme 11. júna. Kandidátov môže byť aj viac, o funkciu sa môžu prihlásiť aj na samotnom sneme. TASR to potvrdil zastupujúci predseda KDH Pavol Zajac.

slovakia

left justify in out

Porubcová je poslankyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja, tiež prievidzská mestská poslankyňa a riaditeľka Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského v Prievidzi. V hnutí pôsobí roky. Chce vrátiť KDH k ľuďom, elity sa im totiž podľa nej vzdialili. Hlina podal žiadosť o vstup do KDH len nedávno. Za predsedu ho chcú kresťanskí demokrati z Tvrdošína a Námestova. V minulom volebnom období bol poslancom NR SR a ku koncu pôsobil v klube KDH. Kráľa zo Zlatých Moraviec navrhla platforma ĽUD KDH. Štefanca by chceli v Bytči a Žiline.

 

Kandidáti na predsedu by mali byť známi na zasadnutí Rady KDH, ktoré sa má konať 28. mája. Definitívne rozhodne snem 11. júna. KDH v parlamentných voľbách (5.3.) dosiahlo volebný zisk 4,94 percenta a prvýkrát v histórii sa nedostalo do parlamentu. Ján Figeľ po tomto výsledku odstúpil z predsedníckej funkcie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies