O polnoci z nedele na pondelok sa začína dvojdňový štrajk pilotov British Airways

NETKY.SK • 8 September 2019, 13:46 • 2 min
O polnoci z nedele na pondelok sa začína dvojdňový štrajk pilotov British Airways

LONDÝN - Piloti leteckej spoločnosti British Airways (BA) o polnoci z nedele na pondelok začínajú dvojdňový štrajk pre spor o mzdy a preto sa pasažierom tohto prepravcu odporučilo, aby na letiská nešli.

slovakia

left justify in out

British Airways aj odborový zväz pilotov BALPA síce naznačili, že sú ochotní začať nové vyjednávania, ale veľká väčšina pondelkových a utorkových letov BA z britských letísk je zrušená. Informuje o tom portál bbc.com.

Piloti BA odmietli júlovú ponuku firmy na zvýšenie platov o 11,5 percenta v priebehu troch rokov. Zväz BALPA uviedol, že jeho členovia mali slabší rast miezd počas ťažších časov pre leteckú spoločnosť v uplynulých rokoch. Zväz trvá na tom, že teraz, keď sa finančný výkon British Airways zlepšil, by mali piloti dostať väčší podiel na ziskoch. BA vyjadrila presvedčenie, že platová ponuka je "férová a štedrá" a ak je dosť dobrá pre palubný personál, pozemný personál a inžinierov, mala by byť dostatočná aj pre pilotov. Firma British Airways dodala, že po zvýšení platov o 11,5 percenta bude kapitán lietadla po zarátaní príplatkov v priemere zarábať viac ako 200 tis. libier (GBP) ročne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies