O podobe ochranného prvku na recepte od lekára ešte nie je rozhodnuté

NETKY.SK • 5 August 2015, 15:10 • 2 min
O podobe ochranného prvku na recepte od lekára ešte nie je rozhodnuté

BRATISLAVA - Rokovania o zavedení ochranných prvkov na receptoch od lekára stále pokračujú.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) tvrdí, že o jeho konkrétnej podobe sa ešte nerozhodlo, do úvahy však prichádza vodoznak, ceninová farba, mikroštruktúry a hĺbkotlač. Predbežné termíny jeho zavedenia rezort zatiaľ nevie odhadnúť.
     

"Nie je to záležitosť jedného alebo dvoch mesiacov," povedala pre TASR šéfka komunikácie ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková. V takomto termíne by sa to dalo stihnúť podľa lekára Bratislavského samosprávneho kraja Valeriána Potičného. Rezort dnes kritizoval za to, že zavedenie prvkov stále nevyriešil, hoci prípady falšovania receptov pribúdajú. MZ SR začalo o zavedení ochranných prvkov rokovať v apríli.
     

"Chceme, aby prvok nezvýšil cenu receptu pre lekára či zdravotnícke zariadenie. Prípadne len minimálne, najviac o desať percent," priblížila Čižmáriková. V tejto veci komunikuje rezort zdravotníctva s ministerstvom financií. Rovnako tak robí s ministerstvom školstva a hospodárstva, ktoré majú s používaním ochranných prvkov skúsenosti. MZ SR má záujem o také, ktoré nebudú vyžadovať čítačky.
     

"Takisto je to témou diskusií so zástupcami stavovských rezortných organizácií či vyšších územných celkov, ako aj so zástupcami tlačiarní o technických možnostiach zavedenia ochranných prvkov na tlačivách," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona