O podklady pre financovanie škôl sa bude starať Rezortný informačný systém

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 07:52 • 2 min
O podklady pre financovanie škôl sa bude starať Rezortný informačný systém

BRATISLAVA - O podklady pre financovanie škôl sa od septembra bude starať Rezortný informačný systém (RIS). Sériu seminárov organizovaných rezortom školstva, zameraných na zadávanie údajov do systému, absolvovali zástupcovia 2551 škôl a školských zariadení, informuje o tom rezort školstva na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Semináre sa uskutočnili postupne v desiatich mestách v marci a apríli. Zástupcovia škôl a školských zariadení sa vyškolili, ako správne zadávať dávky, ale napríklad aj ako si uľahčiť prácu s pomocou novej online príručky. Školenia boli pre zástupcov škôl a školských zariadení dobrovoľné a bezplatné. 

 

"Teší nás veľký záujem predstaviteľov školských zariadení. Svedčí to o tom, že aj pre nich má táto téma význam. Jedine spoločným úsilím budeme v novom systéme zberu úspešní," uviedol štátny tajomník rezortu školstva Peter Krajňák.

 

Nový spôsob posielania dávok pre výpočet financovania má školám postupne ušetriť administratívu s vypĺňaním výkazov Eduzber a V40. Údaje, ktoré budú raz v systéme, nebude nutné vypisovať do papierových formulárov. Úlohou RIS je priniesť i dôležité čísla a štatistiky, ktoré budú mať neskôr využitie v praxi.

 

Podľa Krajňáka je nový spôsob zberu údajov pre financovanie školských zariadení síce legislatívnou povinnosťou, ale na RIS je dôležité pozerať sa aj ako na príležitosť. "V konečnom dôsledku to bude znamenať menej administratívy pre školy a systém tiež zjednoduší komunikáciu škôl so zriaďovateľom a štátom," uzavrel štátny tajomník.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona