O podiel v Slovenských elektrárňach sa zaujíma aj fínsky Fortum

NETKY.SK • 25 Február 2015, 10:06 • 2 min
O podiel v Slovenských elektrárňach sa zaujíma aj fínsky Fortum

BRATISLAVA - Do boja o podiel Enelu v Slovenských elektrárňach vstúpil nový záujemca. Ako informuje dnešné vydanie Hospodárskych novín (HN), je ním fínska spoločnosť Fortum, ktorá už komunikuje so súčasným 66-% akcionárom elektrární.

slovakia

left justify in out

Potenciálny investor záujem zatiaľ oficiálne nepotvrdil. "Hľadáme možnosti pre rast. Neustále hovoríme, že sa zaujímame o rôzne projekty. Našou firemnou politikou však je, nekomentovať tieto špekulácie," povedala pre HN hovorkyňa spoločnosti Fortum Helena Aatinen.

 

Fínska firma si už pritom mala prebrať potrebné dáta o elektrárňach v rámci procesu due diligence, ktorý predchádza predaju. Jej súpermi sú český ČEZ, maďarský MVM Group v konzorciu so Slovnaftom a česko-slovenská finančná skupina Energetický a průmyslový holding (EPH).

 

Fortum pôsobí vo viacerých európskych krajinách. Okrem Škandinávie a Pobaltia medzi nich patrí aj Poľsko či Rusko. V prospech firmy môže zavážiť fakt, že sa má vo Fínsku podieľať na výstavbe tamojšej jadrovej elektrárne Oikiluoto. Od nového investora v SE sa pritom očakáva, že úspešne dokončí projekt dostavby Mochoviec.

 

Či by boli Fíni pre štát preferovaným partnerom, ministerstvo hospodárstva nekomentovalo. Ako pre HN povedala hovorkyňa rezortu Miriam Žiaková, podiel v Slovenských elektrárňach predáva Enel, nie štát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies