O Piešťanské letisko sa zaujíma britská spoločnosť z automobilového priemyslu, nejde len o leteckú prevádzku

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 16:20 • 2 min
O Piešťanské letisko sa zaujíma britská spoločnosť z automobilového priemyslu, nejde len o leteckú prevádzku

PIEŠŤANY – Dnešné valné zhromaždenie (VZ) Letiska Piešťany, a.s., schválilo dvoch nových členov trojčlennej dozornej rady (DR). Akcionára mesto Piešťany bude zastupovať Stanislav Brečka, predsedom DR sa stal nominant majoritného akcionára Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Remo Cicutto. Bývalý piešťanský primátor pôsobil v tomto orgáne aj v uplynulom volebnom období.

slovakia

left justify in out

VZ tiež schválilo ročnú uzávierku roku 2016 so stratou vyše 600.000 eur a plán na rok 2017. Predseda predstavenstva, predseda TTSK Tibor Mikuš po skončení rokovania informoval, že sa začali rozhovory s novým záujemcom o letisko, britskou spoločnosťou Horiba Mira, ktorá pôsobí v automobilovom priemysle.

 

Podľa Piešťanského denníka ide o jedného z najdôležitejších partnerov britskej automobilky Jaguar Land Rover. Na pozemkoch vo vlastníctve letiskovej spoločnosti by tak mohlo vzniknúť skúšobné a vývojové centrum celosvetového lídra vo vývoji a testovaní motorových vozidiel. Firma prejavila záujem o vstup do krachujúcej letiskovej spoločnosti ako strategický partner.

 

"Nemajú záujem len o leteckú prevádzku, okrem nej by prišla aj iná náplň," uviedol Mikuš s tým, že informáciu, či budú pokračovať rozhovory, dostane slovenská strana v novembri. Zatiaľ podľa Mikuša letisko žije z prostriedkov, ktoré mu poskytol TTSK a tretí akcionár, ministerstvo dopravy.

 

Predseda TTSK prichádza s informáciou o vstupe strategického partnera pre piešťanské letisko opakovane, avšak doteraz žiadne z rokovaní neviedlo k reálnej dohode. Po predchádzajúcom VZ hovoril o záujme stať sa záložným letiskom pre bratislavské Letisko M.R.Štefánika. Túto myšlienku obnovil aj dnes, povedal, že listom v danom zmysle oslovil kompetentných. "Predpokladám, že sa budú touto myšlienkou zaoberať,“ povedal Mikuš.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies