O penziu z druhého piliera už požiadalo 179 sporiteľov

NETKY.SK • 28 Január 2015, 10:43 • 2 min
O penziu z druhého piliera už požiadalo 179 sporiteľov

BRATISLAVA - O výplatu dôchodku z druhého dôchodkového piliera požiadalo Sociálnu poisťovňu a dôchodkové správcovské spoločnosti (DSS) od začiatku roka do 27. januára 2015 spolu 179 sporiteľov, z toho bolo 117 mužov a 62 žien.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Očakáva sa, že o dôchodok zo súkromného sporivého piliera môže tento rok požiadať prvých približne tritisíc sporiteľov. Pri ich rozhodovaní im pomáha Centrálny informačný ponukový systém (CIPS), ktorý spravuje Sociálna poisťovňa a prostredníctvom ktorého dostanú sporitelia na jednom ponukovom liste ponuky na vyplácanie dôchodku z druhého piliera od všetkých životných poisťovní.

 

Žiadosť o dôchodok z druhého piliera môže sporiteľ podľa Višvádera podať buď v pobočke Sociálnej poisťovne alebo vo svojej DSS. Ak však sporiteľovi ešte nevznikol nárok na výplatu predčasného starobného dôchodku zo Sociálnej poisťovne, žiadosť o predčasný starobný dôchodok z druhého piliera môže v tomto prípade podať len v príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne podľa miesta trvalého pobytu. 

 

Vláda Roberta Fica ide druhý dôchodkový pilier štvrtýkrát otvoriť. Podľa premiéra Roberta Fica je v druhom pilieri takmer 1 mil. ľudí, ktorí budú mať z dvojpilierového systému menší dôchodok, ako by mali dôchodok, keby do sporivého piliera nevstúpili. "Nám sa zdá, že najvhodnejším riešením, ako dať týmto ľuďom na dobrovoľnej báze možnosť sa rozhodnúť, je otvorenie druhého piliera," povedal premiér na minulotýždňovej tlačovej besede po rokovaní vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies