O Pavelcovi rozhodnú najbližšie dni, Kovář už v dejisku

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 11:04 • 2 min
O Pavelcovi rozhodnú najbližšie dni, Kovář už v dejisku

ŠTOKHOLM - Na nedeľňajšom asi 50-minútovom tréningu českej hokejovej reprezentácie vo vedľajšej hale Hovet v dejisku MS v Štokholme stále chýbal brankár Ondřej Pavelec.

slovakia

left justify in out

Do výstroja sa neobliekol ani Alexander Salák, ktorý odchytal prvé dva zápasy na šampionáte.

"Po dvoch stretnutiach oddychoval. Dostal voľno a absolvoval masáž, proti Švajčiarom nastúpi," vysvetlil jeho neprítomnosť pre hokej.cz tréner Alois Hadamczik. Vedenie českej výpravy stále čaká, ako sa vyvinie zdravotný stav Pavelca, ktorý mal byť v tíme jednotkou. "V kabíne skúšal výstroj, na ľad pôjde v pondelok. V priebehu dvoch dní sa rozhodne. Ak bude môcť Pavelec chytať, dáme ho na súpisku. Ak nie, dopíšeme Jakuba Kovářa," uviedol Hadamczik.

Po príchode českobudějovického Kovářa do dejiska šampionátu, má teraz česká výprava k dispozícii až štyroch "mužov s maskou". Kovář si v nedeľu ráno vyzdvihol svoj výstroj a popoludní už zarezával na tréningu v Štokholme. "Keď som videl, že stav Pavelca sa nezlepšuje, tak som rozmýšľal, čo by sme urobili, keby Ondra nemohol. Rozhodli sme, že pozveme Kovářa, bude žiť s mužstvom a trénovať. Na majstrovstvách sveta bol, má skúsenosti. A vie, aká je situácia," povedal na margo jeho povolania český kormidelník.

Česi po dvoch zápasoch na MS majú na konte tri body a v pondelok ich čaká Švajčiarsko, ktoré zaskočilo najskôr favorizovaných domácich Švédov (3:2) a následne aj Kanadu (3:2 sn). Hadamczik vie, že to nebude ľahké. "Bol som prekvapený, ako hrali Švajčiari so Švédskom. Takto hrať som ich ešte nevidel. Nebude to ľahké, ale o ktorom súperovi by sme to mohli povedať," uzavrel Hadamczik



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies